Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ray Service a GDELS oslavují patnáct let spolupráce

PR článek

Český inovativní výrobce kabelových svazků a elektrotechnických zařízení Ray Servi-ce oslavuje 15. výročí svého partnerství se společností General Dynamics European Land Systems (GDELS). Obě společnosti jsou připraveny rozšířit svou spolupráci o další příležitosti v podobě nových vojenských zakázek a evropských rozvojových ini-ciativ. Ne jinak tomu bude i v případě možných dodávek bojových vozidel pěchoty pro Českou armádu.

Spolupráce obou subjektů začala již u offsetových projektů souvisejících s programem PANDUR II Armády České republiky. První várka 107 českých vozidel PANDUR vytvořila základ pro fungující spolupráci a společnost Ray Service se stala preferovaným a důvěryhodným partnerem pro GDELS-Steyr i pro všechny další PANDUR programy, které následovaly.

V roce 2015 došlo k rozšíření partnerství ze strany GDELS o švýcarskou dceřinou společnost Mowag, lídra v oblasti kolových obrněných vozidel. Nejprve pro projekt PIRANHA a následně také pro EAGLE a pro DURO, což znamená prakticky pro celý sortiment kolových vozidel. Následné začlenění Ray Service do mezinárodního řetězce dodavatelů pro GD Corporation pomohlo společnosti rozšířit export do Rakouska, Belgie, Botswany, Dánska, Německa, Kuvajtu, Portugalska, Rumunska, Švýcarska a USA. 

„Ohlédneme-li se zpětně za posledními 15 roky, jsme obzvláště hrdí na naše strategické partnerství se společností GDELS. Díky dlouhodobé spolupráci jsme dokázali zvýšit naši technologickou expertizu a průmyslové dovednosti zvláště v oblasti vojenských pozemních systémů. To nám zajistilo přetrvávající obchodní růst a otevřelo nové možnosti pro náš byznys," říká Jakub Gabriel, výkonný ředitel společnosti Ray Service.

Za účelem dalšího posílení vzájemné spolupráce si společnost GDELS zvolila Ray Service jako partnera pro většinu svých nadcházejících projektů, včetně švýcarského programu EAGLE TASYS a mnoha dalších mezinárodních aktivit. GDELS také plánuje přemístit své prototypování elektrických podsestav pod Ray Service, čímž chce posílit vzájemnou závislost výrobních řetězců obou společností.

Zajímavým milníkem spolupráce mezi oběma společnostmi je i již běžící tendr na výměnu bojových vozidel pěchoty (BVP) pro Armádu České republiky. Bude se jednat o největší iniciativu v oblasti nákupu pozemních sil v české historii a v současnosti jednu z největších v Evropě. GDELS jako jeden z účastníků soutěže opět plánuje využít technologické expertizy Ray Service, tentokrát pro svá BVP ASCOD.

Vzájemně prospěšná průmyslová partnerství, jako je partnerství mezi GDELS a Ray Service, jsou výsledkem dlouhodobé strategie společnosti, zaměřené na průmyslovou spolupráci. „Spolupráce je naše DNA“, říká Marc-Aurel Bischoff, Senior Director EU-Policy & Industrial Affairs ve společnosti GDELS a dodává, „nabízíme nezanedbatelnou přidanou hodnotu místním průmyslovým partnerům již dlouho předtím, než vůbec zahájíme jednání s politickými nebo vojenskými rozhodovacími orgány.“

Od svého prvního působení v České republice vytvořila společnost GDELS benefity pro českou ekonomiku v hodnotě více než 28 miliard korun. “Snažíme se aktivně podporovat úspěšný rozvoj našich lokálních obchodních partnerů. Čím silnější máme partnery, tím lépe pro naše společné obchodní ambice,” uzavírá Bischoff.

Hlavní prioritou spolupráce obou firem i nadále zůstává býti důvěryhodným partnerem a spolehlivým dodavatelem kvalitních produktů a služeb pro českou armádu a uspět s bezkonkurenční strategií GDELS, jež může pro Českou republiku a její průmyslu znamenat dlouhodobé ekonomické benefity.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Armáda České republiky, partnerství, projekt, Mowag, Česko, Pandur, Rakousko, Belgie, Německo, Dánsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ray Service a GDELS oslavují patnáct let spolupráce  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.