Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

10 sedacích souprav, které vás přesvědčí o tom, že barevná pohovka je skvělá pohovka

PR článek

Sedačky do obýváku nemusíte vybírat jen v šedých a béžových odstínech, které na vás koukají z každé fotky interiéru na Pinterestu. Naopak barevné sedačky rozzáří a oživí každou domácnost. Nevěříte? Připravili jsme pro vás 10 stylových sedacích souprav, které vás přesvědčí o tom, že barvy v interiéru jsou skvělou volbou.

Jak sladit výraznou sedací soupravu se zbytkem obývacího pokoje?

Zaměřte se na to, jaký styl máte nejraději a jaké barvy u vás doma převládají. To vám může napovědět, jakou sedací soupravu zvolit. Klíčovým vodítkem je také podlaha. Ta by měla být o dva odstíny tmavší nebo o dva odstíny světlejší než zbytek nábytku. Díky tomu tak vynikne každý kus. Pomoci si můžete i kusovým kobercem.

V potaz berte i množství světla v obýváku – a to jak přírodního, tak umělého osvětlení. Ve slunných místnostech si můžete dovolit tmavé kousky, naopak v menších pokojích s nedostatkem světla volte spíše světlejší a krémovější odstíny.

Myslete na to, že se sedací souprava v první řadě musí líbit hlavně vám. Zaměřte se na to, kde se cítíte dobře a jaké barvy vám jsou příjemné. Barva sedačky by se vám neměla ani omrzet, ani zprotivit.

Sedačky, pohovky, gauče a další sedací soupravy můžete přehledně filtrovat a vyhledávat nejen podle barev, ale i ceny, uspořádání a materiálů na vyhledávači nábytku a dekorací Biano.cz.

K čemu se hodí jaká barva?

Nábytek v přírodních barvách a odstínech kombinujte s teplými odstíny sedačky – oranžovou, červenou, hořčicovou, žlutou. Neutrální odstíny dřeva se zase hodí k hnědým, šedým, béžovým a nebo okrovým sedacím soupravám. U černobílého nábytku volte kontrastní barvy sedačky.

1. Žluté a hořčicové sedací soupravy

Medové a hořčicové sedací soupravy kralují v moderních interiérech, vnáší do něj pohodu a radost. Pohovky a sedačky v hořicové zlaté můžete kombinovat s modrou barvou, lahvově zelenou, tlumenou červenou, černou nebo šedou. Skvělých kombinací přináší celou řadu. A kdyby se vám doplňky časem omrzely, zkrátka zvolte jinou kombinaci. Obměňujte, kombinujte, hrajte si.

2. Fialové sedací soupravy

Švestkově fialová sedačka? Všema deseti!  Do vašeho obýváku přinese nádech magické noční atmosféry, kterou si budete moc vychutnat i kdykoliv přes den. Oživí neutrálně laděný interiér a vynikne v kombinaci s lahvově zelenou nebo šedou. Nebojte se ji zkombinovat třeba s kovovým nábytkem.

3. Sedačky v růžové

Růžové sedací soupravy oceníte nejen v minimalistických a světlých interiérech! Zkombinujte je s vhodnými  textilními doplňky v krémových barvách a máte neotřelý kus nábytku, který nepůjde přehlédnout. A na kterém si budete moct dát šlofíka a do růžova se i vyspat.

4. Modré sedací soupravy

Elegantní rohové pohovky z umělého sametu v tmavě modrém odstínu dokáží v interiéru doslova divy. Dolaďte je zelenými pokojovkami, dřevěným nábytkem a vytvořte si z vašeho obýváku příjemný a útulný prostor, který bude snadno zapamatovatelný a neotřelý.

5. Bílé a krémové sedací soupravy

Sníte o pohovce, sněhobílé, krémové, světle vanilkové? Dodejte svému obýváku eleganci a nádech čistoty a vyberte světlý odstín pohovky, doplněný světlým dřevem. Ideální je pro větší a vzdušnější prostory, ale budou pasovat i do menších místností se světlými podlahami, které zase opticky zvětší.

6. Khaki zelené pohovky

Pro přírodně laděné interiéry s množstvím dřevěného nábytku a dekoracemi doporučujeme khaki zelenou. Vynikne v interiérech s výraznou dřevěnou podlahou a je přesně tak pohodlná, jako vypadá.

7. Lahvově zelené sedací soupravy

Kdo říkal, že sedačky musí být jen šedé a nevýrazné, ten doma určitě neměl tuhle komfortní a prostornou pohovku se sametovým potahem v ušlechtilé zelené. Zkombinujte ji s tmavým nábytkem a kovovými doplňky. Vytvořit z ní dominantu pokoje bude hračka.

8. Vínově červené sedačky

Elegantní scandi pohovka s prošíváním na opěráku podtrhuje ladnost a krásné oblé tvary. V pokoji vytvoří romanticky útulnou atmosféru a skvěle vypadá v kombinaci s tmavými dekoračními polštářky.

9. Oranžové pohovky

Pohodlné místo na odpočinek a relaxaci vám poskytne i netradiční oranžová pohovka s prošíváním, které sedačce dodá elegantní vzhled. Krémové odstíny, koberečky, bílé závěsy a zlaté doplňky budou to pravé ořechové. 

10. Černé a antracitové gauče

Antracitově černá pohovka? Skvělá volba nejen do noblesních interiérů. Buďte si zkrátka jistí, že takovou pohovku nemá doma každý. Udělejte z toho výhodu a dostaňte z ní maximum.

TIP: Pokud chcete najít kterýkoliv typ sedací soupravy z obrázků, můžete vyzkoušet obrázkové vyhledávání. Nahrajte na Biano.cz uloženou fotku pomocí ikonky foťáku a pak už jen procházejte stejné nebo podobné produkty za lepší ceny.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky sedací soupravy, interiér, souprava do obývacího pokoje, biano.cz, sedací souprava, nábytek, Pinterest, podlaha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

10 sedacích souprav, které vás přesvědčí o tom, že barevná pohovka je skvělá pohovka  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.