Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Menší neparlamentní strany budou kandidovat do Sněmovny v alianci

O hlasy voličů v letošních sněmovních volbách se chce ucházet Aliance pro budoucnost (APB), která je pokračovatelkou Občanské demokratické aliance (ODA) a sdružuje politiky z menších neparlamentních stran. Předsedou je miliardář Pavel Sehnal, s ním budou usilovat o vstup do Sněmovny politici Agrární demokratické strany, Strany konzervativní pravice - Řád národa a Demokratické strany zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT, uvedli zástupci aliance na dnešní tiskové konferenci.

Uskupení je otevřené i dalším neparlamentním stranám. Cílem je získat více než pět procent hlasů a osm reprezentantů v dolní komoře.

Sehnal je od roku 2016 předsedou obnovené ODA, která se pro potřeby nového projektu na únorovém sněmu přejmenovala na APB. Sehnal to zdůvodnil tím, že do letošních voleb jde řada politických koalic, proto se podle něj i politici menších stran rozhodli jít do voleb společně. Podle předsedy Agrární demokratické strany Pavla Šrámka je pro mimoparlamentní strany diskriminující pětiprocentní hranice nutná pro vstup do Sněmovny.

"Spojuje nás celá řada důvodů. Společně chceme pomoci vrátit prosperitu České republice, chceme stát na straně českých firem, živnostníků, soukromníků a podnikatelů, a to důraznou preferencí jejich potřeb," řekl Sehnal. Uskupení chce podpořit rozvoj agrárního sektoru, pomáhat ke zlepšení životního prostředí a zasadit se o práva zvířat.

Aliance podle Sehnala plánuje kampaň na sociálních sítích či v médiích, rozpočet by měl být v desítkách milionů korun.

Sehnal vlastní finanční skupinu SPGroup, pod niž spadá třeba výstaviště v Letňanech a pojišťovna Slavia. V Čestlicích má akvapark a hotel. Je zastupitelem v pražských Letňanech, kde nedávno čelil výzvě k odstoupení. Důvodem byly informace serveru SeznamZprávy, že se neoprávněně nechal očkovat proti covidu-19. Sehnal to odmítl, na očkování měl prý nárok.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ODA

Štítky Sněmovna, volby, Sehnal, koalice, Aliance, Občanská demokratická aliance, Sněmovna reprezentantů Spojených států amerických, Pavel Sehnal, Agrární demokratická strana, Demokratická strana zelených, Pavel Šrámek, Letňany, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Menší neparlamentní strany budou kandidovat do Sněmovny v alianci  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.