Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vybíráme nosítko pro dítě - jaké vlastnosti sledovat

PR článek

Nošení dítěte je úžasný pocit, jak pro dítě, tak pro rodiče. Kdo by nechtěl držet svůj balíček radosti blízko srdce? Nošení vašeho dítěte vytváří emocionální pouto bezpodmínečné lásky mezi vámi a vaším dítětem a ještě dělá skvělou světskou práci. Nošení dětí se stalo docela revolucí a „moderní“ svět tuto odvěkou praxi přijal s novým zápalem. Pokud se však cítíte zmateni nepřeberným množstvím dostupných informací o postupech nošení a nosítkách na internetu, jste na správném místě.

Budeme se snažit vám poskytnout všechny informace, které potřebujete vědět, abyste si mohli vybrat ten správný nosič pro vaše dítě.  Každé nosítko má své výhody a úskalí. Existují různé dětské nosiče vhodné pro různé situace. Čtěte dále a vybavte se znalostmi, abyste mohli učinit informované a správné rozhodnutí pro svůj malý balíček radosti.

Co je vlastně nosítko pro dítě?

Nosítko na děti je podpůrné zařízení, které nosí dospělý k nošení dítěte blízko trupu. Může být vyrobeno z mnoha materiálů - měkké látky, gázy, plátna atd. Existují různé typy dětských nosičů podle jejich nosné polohy, struktury nebo typu látky, ze které jsou vyrobeny. Ačkoliv dětské nosiče se obecně používají pro novorozence a kojence, některé typy lze použít i pro děti až do batolat. Používání dětských nosičů k přepravě dětí je mnohem bezpečnější než nošení v náručí nebo či kočárech. Důvody jsou následovné:

  • nošení dětí blízko vašeho těla je udržuje v oblasti vaší pozornosti. Jste tak snadno k dispozici, abyste je mohli pravidelně kontrolovat a zajistit, aby byly v bezpečí a pohodlí.
  • použití dětského nosiče zabrání případům uprchlých kočárů nebo vypadnutí dětí z kočárků, protože se příliš naklonily. Rovněž zabrání náhodným nehodám způsobeným odvrácením pozornosti k něčemu jinému.
  • výrobci dětských nosítek používají kvalitní a certifikované materiály. Ty zajistí, že vaše dítě zůstane připoutané k vám, v bezpečné a pohodlné poloze. Nosítka pro novorozence přicházejí s opěrkou hlavy a krku, takže vaše ratolesti jsou v bezpečí uvnitř zámotků lásky, které jste pro ně vytvořili. způsobem, který jim pomáhá správně trávit a je přínosem pro děti trpící kolikou.

Vlastnosti nosítek - co hledat, na co si dát pozor?

Při výběru nosiče radosti hrají funkce a vlastnosti důležitou roli, pokud jde o bezpečnost, pohodlí a snadné použití. Než si koupíte dětský nosič, věnujte pozornost všem důležitým funkcím, včetně následujících.

  • Materiál - nosítka se vyrábějí z různých látek, ať už jsou přírodní, nebo syntetické. Mezi nejběžnější patří bavlna a polyester. Některé dětské nosítka jsou vyrobeny z organické tkaniny. Použitá tkanina určuje pevnost a sílu dětského nosiče. Jako přírodní materiál je bavlna chladná, měkká a poměrně silná. Použitá tkanina také určuje prodyšnost dětského nosiče. Při nákupu nosítka hledejte látku, která se snadno čistí a má požární odolnost. Hledejte také materiál s antialergenními vlastnostmi.
  • Podpora hlavy - novorozenci nedokáží udržet svou hlavičku. V tak raném věku jsou jejich krky tak jemné, že nemají kontrolu nad hlavou a krkem. Pokud tedy chcete své dítě nosit, je důležité mít dětský nosič s opěrkou hlavy.
  • Podpora těla - u některých nosítek je interiér vyplněn polstrováním, které podporuje hlavu, záda a nohy vašeho dítěte. Dobrá zpráva je, že mnoho dnes dostupných nosítek je navrženo s vestavěnou bederní opěrkou pro vaše dítě.
  • Polstrované popruhy - ramenní popruhy nosítka by měly být dostatečně pevné, aby unesly váhu dítěte. Ramenní popruhy by měli mít pevné polstrování pro větší pohodlí nositele.
  • Hrudní popruh - hrudní popruh spojuje ramenní popruhy a zabraňuje jejich sklouznutí z ramen. Tento popruh je nastavitelný a pomáhá snižovat tlak na ramena.
  • Opasek -  robustní dětský nosič je dodáván s bederními popruhy, které rozkládají váhu vašeho dítěte na bedra, tj. ramena, záda, trup, boky a pánev. Polstrované bederní pásy lze nastavit tak, aby vyhovovaly vašemu pasu.
  • Spona - nosítka se liší v závislosti na jejich typu a značce. Vždy hledejte takový, který má složitě navržené spony, které je obtížné rozepnout. Je to nezbytné pro bezpečnost vašeho dítěte. Pokud chcete používat dětský nosič delší dobu, jak vaše dítě roste, hledejte nastavitelné spojovací prvky.
  • Připojitelná kapuce -  snadno nastavitelná kapuce na spaní se připíná k ramenním popruhům a může být úhledně zastrčená v zipu.
  • Větrání -  nosiče se někdy mohou zahřát, což je pro vaše dítě nepříjemné, když ho nosíte. Postranní větrací otvory udržují dítě v pohodě a pohodlí.
  • Snadné čištění - většinu nosítek lze prát v pračce. Jako zaneprázdněný rodič novorozence potřebujete nosítko, které je pohodlné a snadno udržovatelné. Některé dětské nosiče však lze prát pouze ručně, nebo je lze čistit pouze chemicky.

Jak si vybrat to pravé nosítko pro mě a moje dítě?

Vyzkoušejte několik různých - požádejte o vyzkoušení nosítek svých přátel nebo vyzkoušejte různé modely v obchodech. Správné uchycení je zásadní nejen pro dítě, ale také pro rodiče / pečovatele, aby rodiče a dítě byli v pohodlí a v bezpečí. (Z tohoto důvodu není dětské nosítko dobrým nápadem na dárek před narozením.) V ideálním případě je žádoucí, aby vaše dítě bylo při nákupu nosiče s vámi, abyste mohli zkontrolovat pohodlí a pevnost uchycení, nastavitelnost, zda je hmotnost dítěte rovnoměrně rozložena, a - co je důležité - zda se dítěti líbí, že je v něm! A ověřte si, zda je nosítko certifikované a označené evropskou normou EN 13209-2. 

Doporučený věk a hmotnost

Zkontrolujte, zda je nosítko vhodné pro vaše dítě, ale nezapomeňte, že věk a hmotnost jsou pouze vodítkem. Některé jsou vhodné do 12 kg, jiné do 20 kg nebo do tří let. I když tyto rozsahy mohou být užitečné, abyste zjistili, zda jsou vhodné pro malé novorozené dítě, ve většině případů budete vědět docela rychle, když se v něm starší dítě necítí komfortně!

Pokud jej plánujete používat déle než jen několik měsíců, ujistěte se, že se dokáže přizpůsobit růstu vašeho dítěte. Při nošení starších dětí je obzvláště důležitá možnost nosit dítě v pozici vaše břicho-jeho záda.

Nosítko a bezpečí dítěte

Nosítka jsou prospěšná jak pro dítě, tak pro rodiče, ale stejně jako u jiných dětských výrobků je důležité je používat s ohledem na bezpečnost.

  • Poraďte se se svým lékařem, pokud se vaše dítě narodilo předčasně nebo má dýchací potíže
  • Ujistěte se, že v nosiči vidíte obličej svého dítěte a že také vaše dítě vidí vás
  • Vaše dítě by nemělo být zkroucené tak, aby mu brada byla přitlačována k hrudníku, protože by to mohlo omezit jeho dýchání
  • Hlava vašeho dítěte by měla být co nejblíže vaší bradě
  • Často kontrolujte dítě v nosiči a sledujte jeho dech
  • Nosič by měl poskytovat adekvátní podporu pro vyvíjející se krk a záda vašeho dítěte
  • Před použitím vždy zkontrolujte nosič, zda není opotřebený nebo poškozený

S tolika možnostmi, ze kterých si můžete vybírat, je koupě nejlepšího dětského nosiče náročný úkol. Jít do obchodu, který nabízí několik stylů a vyzkoušet je všechny, abyste zjistili, který z nich se vám a vašemu dítěti líbí, je dobrý nápad. Jednoduchým, univerzálním a podpůrným nosičem, který vás a vaše dítě ještě více sblíží však určitě nic nezkazíte.

Zdroje informací:

fio.health

choice.co

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nosítko pro dítě, materiál, láska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vybíráme nosítko pro dítě - jaké vlastnosti sledovat  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.