Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hamáček bude obhajovat funkci předsedy ČSSD

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček bude na dubnovém sjezdu ČSSD obhajovat funkci předsedy strany. Řekl to v rozhovoru pro dnešní Mladou frontu Dnes (MfD). Svou kandidaturu na šéfa sociálních demokratů před týdnem ohlásil místopředseda ČSSD a ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček.

Pokud chce někdo někam kandidovat, je vždy dobré si nejprve zjistit, zda má vůbec podporu, řekl Hamáček. "Vzhledem k tomu, že cítím podporu středních Čech, což je můj domácí region, tak kandidovat budu," dodal.

Po zveřejnění Petříčkovy kandidatury Hamáček uvedl, že své rozhodnutí o obhajování funkce oznámí včas a až to uzná za vhodné. Nejprve je dobré objet všechny regiony a zjistit podporu a názory a pak teprve oznamovat kandidatury, řekl.

Hamáček byl zvolen předsedou ČSSD v únoru 2018 na mimořádném sjezdu strany v Hradci Králové. Kandidoval proti němu tehdejší úřadující šéf strany Milan Chovanec a také bývalý jihočeský hejtman Jiří Zimola. Na sjezdu o rok později Hamáček funkci obhájil na další dva roky, protikandidáta neměl.

Sjezd ČSSD se má uskutečnit 9. a 10. dubna. Hamáčkův odchod z čela sociální demokracie a okamžitý odchod strany z menšinové vlády s hnutím ANO chtějí na sjezdu prosazovat bohumínští sociální demokraté.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČSSD

Štítky ČR, ČSSD, sjezd, Hamáček, Jan Hamáček, Mladá fronta DNES, Tomáš Petříček, Milan Chovanec, Jiří Zimola, Středočeský kraj, ANO 2011, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Servus Magus

Rozkaz zní jasně, dotáhnout ČSSD pod 5%. A z Lidového domu se ozve rázné a hlasité : "Provedu!". Jestli to zvládne Hamáček nebo Petříček je nám úplně jedno.

Pondělí, 22. února 2021, 16:44Odpovědět

Jiří Roušar

Radši ať si koupí věnec !

Pondělí, 22. února 2021, 09:21Odpovědět

Hamáček bude obhajovat funkci předsedy ČSSD  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.