Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Mít covid-19 je jako dýchat s igeliťákem na hlavě. Kdy začít sportovat po prodělání nemoci?

V Česku se blížíme k počtu milionu těch, kteří prodělali covid-19. Milion příběhů z nich 15 tisíc skončilo tragicky. Covid se nevyhnul ani sportovcům. I hlavní trenér RunCzech Martin Levý onemocněl. Sám tomu nechtěl zpočátku věřit. Sám běhával i 200 kilometrů týdně a nyní je rád, když pomalým tempem uběhne 3 kilometry. V rozhovoru pro ostatní sportovce sdílí zážitky s touto nemocí a mluví také o tom, jak se dostat zpět do formy. Samotný průběh nemoci přirovnává k dýchání s igelitovým sáčkem na hlavě.

Edvard Kožušník je bývalým europoslancem (2009 -2014) za ODS, již několik let působí v soukromém sektoru v Bruselu a volném čase organizuje běžecké kurzy zdarma.

Pokud máte covid, počítejte, s tím že vám po uzdravení bude trvat nejméně jeden a půl měsíce, než se dostanete do stejné formy jako před nemocí. To jsou informace, které vychází z oficiálních materiálů Vysokoškolské sportovního centra Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy a semináře, který se uskutečnil 7. ledna k problematice návratu do sportu po prodělaném onemocnění. Tady je k tomu dokument ke stažení v PDF.

Dokument doporučuje po uzdravení především dostatečnou hydrataci a navýšení přísunu vitamínu D.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Edvard Kožušník

Štítky běh, Edvard Kožušník, sport, koronavirus, nemoc, COVID-19, Česko, RunCzech, ODS, Brusel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

JAK NEZEMŘÍT NA COVID-19.V žádném případě nečekejte na tzv. příznaky covidu a jeho mutací. To je už nemoc, na kterou léku není a to je od vlády návod k vraždě a sebevraždě. Musíte daleko před tyto, pro mnohé už smrtící, důsledky napadení !!!Musíte k prvnímu pocitu nachlazení, včetně rýmy, jak ho všichni známe a nesmíte ho přejít mávnutím ruky. V době covidové je to covid, nic jiného pro jistotu neznáme. Tak to musíte brát, pokud nechcete ohrozit sebe a své blízké.Co tedy udělat ? To, co dělá tělo samo v takových případech pozdě horečkou zevnitř, tedy aktivovat imunitní systém. My to ale uděláme v předstihu uměle. Zahřejeme tělo klidnými způsoby, stačí přioblečením nebo přikrytím. Tím aktivujeme imunitní systém "horečkou" umělou ihned po napadení a ten ještě málo namnoženého vetřelce vyhledá a spolehlivě zničí. Trvá to tak půl hodiny až hodiny tři. A je po všem a jste zdraví. Pokud jste byli ovšem zodpovědní a udělali jste všechno poctivě a včas.TAK DO TOHO, HODNĚ ŠTĚSTÍ !

Čtvrtek, 28. ledna 2021, 11:12Odpovědět

VIDEO: Mít covid-19 je jako dýchat s igeliťákem na hlavě. Kdy začít sportovat po prodělání nemoci?  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.