Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nebankovní půjčka nejen jako plán B

PR článek

Pro většinu lidí je nebankovní půjčka především variantou, jak mít k dispozici finanční obnos, který zrovna potřebují, aniž by se museli obrátit na banku. Nebo se na ni už obrátili a odešli s prázdnou. Nebankovní půjčka ale není jen záložním plánem, jak získat potřebné peníze. Půjček je totiž velké množství a s větší konkurencí roste i předpoklad výhodnějších podmínek pro klienta.

Bez banky jedině prověřeně

Jak už název napovídá, nebankovní půjčka je zápůjčka peněz jiným subjektem než bankou. Vše do velké míry závisí na tom, na koho se lidé s žádostí o půjčku obrátí. Spolehlivým jazýčkem na vahách při výběru nebankovního poskytovatele je licence věrohodné instituce, která hlídá situaci na trhu financí.

Proto by spotřebitel měl vždy vybírat poskytovatele, který je zavedený a řádně licencovaný Českou národní bankou. Při výběru je tak potřeba podívat se i na to, jak dlouho je daná společnost na trhu, jak je velká, jaká je kvalita samotných služeb a zda třeba získala nějaké ocenění.

Individuální posouzení a rychlejší vyřízení

Žádné fronty na pobočce a čekání. Nespornou výhodou a důvodem, proč někteří lidé nezamíří do banky, ale rovnou se rozhodnou půjčit si u nebankovní společnosti, je jednoduchost a rychlost vyřízení. Spotřebitel se vyhne často zbytečnému papírování a vše vyřídí kompletně online v průběhu několika desítek minut. Výjimkou nejsou ani okamžité půjčky.

Z hlediska jednoduchosti a operativnosti má tak nebankovní sektor rozhodně navrch. Nejen, že samotné jednání je pohotovější, ale často se lidé setkají také s větší schopností individuálně posoudit situaci konkrétního člověka a najít nejlepší produkt, který jim pomůže peníze získat.

Peníze pak mají úspěšní žadatelé k dispozici ihned po schválení půjčky, tedy klidně ve stejný den. Vše záleží na složitosti vyřízení a termíny převodů peněz mezi jednotlivými bankovními účty. Pokud někdo potřebuje peníze co nejrychleji, je vždy nejlepší zažádat online a předejít nutnosti posílat podepsané dokumenty poštou či kurýrem.

Půjčka na cokoliv, ale s rozmyslem

U nebankovní půjčky je možné rychle a snadno získat částky od několika tisíc až po stovky tisíc, aniž by schvalování půjčky bylo podmíněno jejím účelem.

Lidé by si ale vždy měli promyslet, zda půjčku opravdu potřebují. Všichni féroví zprostředkovatelé půjček se shodnou, že není dobré půjčovat si na něco, co má kratší životnost, než je doba splácení půjčky. Jako příklad lze uvést dovolenou nebo nějaký zážitek. Podle České bankovní asociace jsou však Češi při půjčování zodpovědnější a častěji investují třeba do rekonstrukce koupelny nebo nové elektroniky.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky půjčky, nebankovní půjčky, plán B, úvěry, půjčka, peníze, banka, Česká národní banka, Česká bankovní asociace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jste pod kontrolou nebo správou dluhu? Jste na černé listině? Snažíte se vyrovnat se svými měsíčními platbami? Chcete si koupit dům, auto nebo podnikatelský úvěr, ale podléháte kontrole dluhu nebo správě? Pokud jste na některou z mých otázek odpověděli ANO? Laskavě nás kontaktujte prostřednictvím whatsapp: +447451280545 nebo e-mailu: sllcapitaluk@gmail.com

Středa, 23. června 2021, 00:53Odpovědět

Poslouchaj.. že voni myslej na Rómy a white trash?

Sobota, 12. června 2021, 18:24Odpovědět

Nebankovní půjčka nejen jako plán B  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.