Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak snadno a rychle vytvořit efektivní CV

PR článek

Uvažujete o změně práce? Nebo jste právě dostudovali a hledáte svou první opravdovou práci? Vlastně vás v obou případech čeká to samé. Hledat, najít a dostat se na svou vysněnou pozici. A nedílnou součástí tohoto procesu je oslnivý životopis.

Curriculum vitae. Běh života. Životopis. CV. Je jedno, jak jej nazvete, funkci má pořád stejnou. Je to ten papír, kterým na sebe chcete upozornit. Papír, který vás má podat v co nejlepším světle, a zároveň papír, do kterého by se měl někdo chtít podívat – a ideálně jej dočíst do konce.

Jak ale vytvořit životopis, který skutečně upoutá?

Stručně můžeme říct, že nejdůležitější na životopisu jsou:

  • vzhled,
  • informace.

Skutečně jen tyto dvě vlastnosti. Vzhledem by měl váš životopis na první pohled upoutat a informace v něm by měly potenciálního zaměstnavatele přesvědčit o tom, že zrovna vy jste možná právě ten člověk, kterého potřebuje.

Vzhled

Ne každý jsme esteticky či technicky zdatný, tudíž se právě vzhled životopisu může tvářit jako téměř nadlidské poslání.

Věřte tomu nebo ne, ale úkol to nakonec může být velmi jednoduchý. Žijeme totiž v době, kdy existuje spousta způsobů, jak zařídit, aby někdo tuto práci odvedl za nás.

Tím úplně nejjednodušším je zkrátka najít, vybrat a použít vhodnou šablonu životopisu. Pak už stačí jen vložit své informace a výsledek nakonec může za kratší čas vypadat mnohem lépe než dlouze formátovaný dokument ve Wordu.

Informace

Faktickou část už ale na nikoho jiného nehodíte. Dát dohromady pravdivé informace o své osobě už je jen a pouze váš úkol. Co si ale do životopisu napsat? A co naopak vynechat?

O tom, jak napsat životopis, si můžete přečíst nespočet článků. My tedy jen vypíchneme některá důležitá pravidla, kterými byste se měli řídit.

Prvním z nich je to, že méně je někdy více. Životopis nemusí mít dvacet stránek a už vůbec nemusí obsahovat informace o každé absolvované brigádě. Pečlivě proto zvažte, které zkušenosti se vám pro danou pozici hodí, a které zmiňovat nemusíte.

S tím souvisí i přehlednost. Tu víceméně zajistí správně vybraná šablona, vy ale dále musíte dát pozor, aby informace byly na správném místě, správně seřazené a spíše stručné. Myslete zkrátka na to, že doopravdy nikdo nemá čas číst deset stránek či luštit podstatu sdělení.

A nakonec bychom rádi zmínili ještě fotografii. Ta je u řady profesí vyžadována a její výběr o vás může říct víc, než si možná myslíte. Pamatujte hlavně na to, že tady není prostor pro kreativitu. Portrétové fotografie se sice mohou jevit jako nudné a ohrané, rozhodně ale působí serióznějším dojmem než večírkové selfie. Přeci jen se neucházíte o partnera, ale o nové zaměstnání.

Ohodnoť článek

Štítky cvapp, tvorba životopisů, životopis jednoduše, CV, biografie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak snadno a rychle vytvořit efektivní CV  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.