Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Babiš nazval Piráty největším ohrožením země a extrémní levicí

Ostré kritiky z úst premiéra a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše se při dnešních sněmovních interpelacích dostalo Pirátům. Babiš je označil za definitivně největší ohrožení země, promigrantskou neokomunistickou partu, extrémní levici a neomarxisty. Řekl to v odpovědi na interpelaci poslance Pirátů Tomáše Martínka. Martínek se ho ptal, proč kritizuje návrh na zrušení daňového osvobození prodeje cenných papírů. Tento návrh Piráti prosadili do Sněmovnou schváleného daňového balíčku, který je nyní v Senátu. Martínek mimo jiné řekl, že Babiš o Pirátech šíří dezinformace.

Martínek dnes uvedl, že Babiš na úterní tiskové konferenci útočil na Piráty s podle něj nesmyslnými přirovnáními, které by spíše seděly na spolupracovníka Státní bezpečnosti. "Proč kritizujete návrh, pro který hlasovalo i hnutí ANO. Není to tím, že jste zjistil, že byste sám nemohl uplatnit tu daňovou výjimku a musel začít odvádět také nějaké daně jako fyzická osoba?" ptal se Martínek.

"Já jsem strašně rád, že jste to navrhli. Aspoň víme, o co jde. Vy jste extrémní levice. Vy jste ti neomarxisti, kteří zjišťovali v Praze, jestli náhodou někdo nemá nějaký velký byt, a když má velký, tak ho zdaníme," reagoval Babiš.

Martínek to označil za lež s tím, že Piráti nikdy o velikosti bytů nemluvili. Babiš podle něj šíří dezinformace. Ptal se také, jestli je Německo nebo Rakousko extrémní levice.

Babiš poté citoval různé kritické komentáře z médií a internetu na adresu pirátského návrhu. Piráty nazval mimo jiné fanatiky. "Vy jste největší ohrožení této země. Největší, definitivně. Promigrantská neokomunistická parta podporovaná z Evropského parlamentu," dodal předseda vlády.

Místopředseda Sněmovny z pirátské strany Vojtěch Pikal, který jednání řídil, upozornil, že by zástupci vlády měli odpovídat na dotazy a držet se tématu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky ČR, sněmovna, Babiš, Piráti, daně, Andrej Babiš, Česká pirátská strana, Tomáš Martínek, levice, ANO 2011, Poslanecká sněmovna ČR, Senát Parlamentu ČR, Státní bezpečnost, Evropský parlament, Vojtěch Pikal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kachle Kachlic

ty zmrde zkurvenej slovenskej..tahni uz do hajzlu..kryple vymrdanej!!!!

Neděle, 6. prosince 2020, 14:54Odpovědět

Klára Černá

Babiše nevolím, ale co se týká Pirátů má pravdu. Krajní nazelenalá levice je poslední, co u nás potřebujeme.

Sobota, 5. prosince 2020, 11:22Odpovědět

Ladislav Písařík

Proč by měl Babiš souhlasit s Piráty?

Sobota, 5. prosince 2020, 03:11Odpovědět

Alla Shoh

Paní Kadavá, Proč by to dělali? Nevím co je jasné vám, ale mě je jasné, že je za minutu dvanáct a je potřeba změnit politické klima. Co by zástupce starší generace říkám, že mají moji plnou důvěru. A pokud s nimi Bureš bude bojovat nefér prostředky jako dosud, bude se patrně ještě hodně divit. Vždyť to známe - karma je zdarma.

Pátek, 4. prosince 2020, 13:00Odpovědět

Ludmila Kadavá

souhlasim s panem rene pajurkem, napada me, proc si Pirati alespon nezmeni nazev strany ?? Takhle je naprosto jasny, co jsou zac.....

Pátek, 4. prosince 2020, 12:49Odpovědět

Walter Wolf

Těším se až Bureš zmizí z naší politické scény.

Pátek, 4. prosince 2020, 09:16Odpovědět

Lenka Noskova

Je vidět, koho se skutečně bojí: Pirátů. Proto mu jeho PR team radí, na koho útočit a jak. Źe je populista se ukázalo, když v srpnu nedokázal národu nasadit roušky. Důvod: volby v září. Takže teď, jsou v pr...všichni...ale už se oklepal a vystrukuje růžky.

Pátek, 4. prosince 2020, 08:41Odpovědět

René Pajurek

Hodně nerad v něčem s Babišem souhlasím, ale na mně působí Piráti dost podobně. Vzpomínám, jak před léty chtěli kontrolovat v bytech v Praze spotřebu elektrického proudu, aby zjistili, jestli tam lidé opravdu žijí, nebo jestli si ten byt nekoupili jen na občasné přespání v Praze nebo jen jako investiční záměr. Teď přišel Ferenčík se zdaňováním prodeje akciovek a výnosů z kapitálového trhu s obratem nad 20 mega. Ne, že by se mně to osobně týkalo, ale připadá mi to jako neomarxismus non plus ultra. Když je někdo úspěšný, tak jej oškubejme co se dá.

Pátek, 4. prosince 2020, 00:19Odpovědět

Marty art

Pan Babiš si nejspíše neuvědomuje že strana Pirátů zatím není zatížená skandály jako Vaše strana . Víte v čem májí výhodu oprati Vám jsou mladí a dokáží myslet jinak než vy a to Vám vadí . Dále si moc dobře uvědomují že po Vaší vládě zůstanou obří dluhy bez jasného plánu jak je řešit . A budou se muset řešit a budou to nepopulární kroky ale nezbytné . Jen záleží jak je budou řešit a toho se bojíte jelikož určitě zasáhnou vůči miliardovým únikům do daňových rájů. Dále se zajisté zaměří na větší efektivitu státní správy pomocí digitalizace . čímž též ušetří miliardy . A třeba vytvoří nějakou dlouhodobě udržitelnou energetickou koncepci která nebude ztrátová a myslím si že i vytvoří investiční plán a strategii pro Naší zemi, která bude realná a proveditelná jelikož Váš investiční plán je soubor investic které si lidé přejí což je hezké ale nereálné . Též by bylo potřeba upravit daňový řád ve kterém firma musí dokazovat svojí nevinu . A též by se měl i upravit trestní zákoník který by byl nastaven spravedlivěji aby malou firmu nezničil a velká dostala tu samou pokutu a ani to nepocítila . Dá se to udělat procentůálně ze zisku firmy ono by pak ani nebylo potřeba eet jelikož by si firma moc dobře rozmyslela jestli přijde o 10-30% zisku. Ale též by bylo dobré aby stát byl naším partnerem a nesahal okamžitě k represím za každou cenu . Jen toho se u Vás nedočkáme

Čtvrtek, 3. prosince 2020, 23:18Odpovědět

Olaf Gunnarsson

Má naprostou pravdu ten hoch estébáckej.

Čtvrtek, 3. prosince 2020, 20:51Odpovědět

Alla Shoh

Část interpelací jsem viděla, je evidentní, že má z Pirátů husinu. Těch urážek a nepodložených obvinění proti žádné jiné opoziční straně nepoužil. Jájáčkovi Burešovi tečou nervy.

Čtvrtek, 3. prosince 2020, 19:03Odpovědět

Babiš nazval Piráty největším ohrožením země a extrémní levicí  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.