Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Babiš podpořil Macrona, postavil se za svobodu projevu

Evropa musí podle premiéra Andreje Babiše (ANO) chránit své hodnoty, bojovat za svobodu projevu a nepoddat se tlaku autoritářů. Babiš dnes na twitteru těmito slovy podpořil francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Turecko dnes v rámci diplomatické přestřelky s Francií z posledních dnů pohrozilo, že podnikne právní a diplomatické kroky kvůli karikatuře francouzského satirického týdeníku Charlie Hebdo, jež zobrazuje tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

"Evropa bude společně bránit svoje hodnoty. Proto plně podporuji svého přítele Emmanuela Macrona. Musíme bojovat za svobodu projevu a nepoddáme se tlaku autoritářů a agresorů. Nenecháme se vydírat!" uvedl na twitteru Babiš. Britský ministr zahraničí Dominic Raab předtím vyzval spojence v NATO, aby ve věci tolerance a svobody projevu ukázali jednotu. Agentura Reuters k tomu napsala, že se tak nepřímo ohradil proti chování Turecka, které vyzývá k bojkotu francouzského zboží.

Erdogan je jedním z čelných muslimských politiků, které rozzlobila reakce Francie na brutální vraždu francouzského učitele Samuela Patyho, jenž svým žákům ukazoval karikatury proroka Mohameda během hodiny věnované svobodě projevu. Erdogan nabádá Turky, aby přestali kupovat francouzské výrobky. Paříž obvinil, že vede protiislámskou politiku.

Muž čečenského původu 16. října v metropolitní oblasti Paříže uřízl Patymu hlavu. Někteří lidé učitele kritizovali za to, že karikatury dětem ukazuje, protože muslimové považují znázorňování proroka Mohameda za rouhačství. Francouzská vláda, kterou v této věci podporuje velká část občanů, vraždu považuje za útok na svobodu projevu a dala najevo, že bude bránit právo ukazovat obrázky muslimského proroka.

Macron označil Patyho za hrdinu a slíbil, že bude bojovat proti islámskému separatismu, který se podle něj šíří mezi některými muslimskými komunitami ve Francii. Týdeník Charlie Hebdo, na jehož redakci kvůli karikaturám proroka Mohameda v roce 2015 zaútočili islámští teroristé a zabili 12 lidí, dnes v reakci na rétoriku Turecka zveřejnil Erdoganovu karikaturu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky ČR, Francie, Turecko, diplomacie, Babiš, lidská, Andrej Babiš, Emmanuel Macron, Evropa, Recep Tayyip Erdoğan, karikatura, Charlie Hebdo, ANO 2011, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Bylo by to fajn, kdyby šlo jenom o svobodu projevu. Za přispění politiků, kteří asi mají v hlavě nějaký čip (Merkelbába) probíhá již zcela otevřená islamizace Evropy. A naše hlavní zpravodajské prameny mlčí. Ze zpráv ČT a ČRo je mi na zvracení, když tak čtou z levicově progresivního (rozuměj - neomarxistického) tisku The Guardian nebo New York Times. Bývalý ministr vnitra Salvini je trestně stíhán, že chtěl bránit svoji vlast. Že jsou celé městské čtvrti muslimskými no-go zónami, kam nejezdí ani polcie, že např. Malmö už je převážně muslimské, se ve státním (a námi placeném) zpravodajství nedočtete. Mírumilovnost islámu a agrese křesťanství dokazují zejména činy evropských sebevrahů, kteří v Saudské Arábii nebo Íránu podřezávají místní obyvatele a křičí u toho "Kristus je velký"!

Čtvrtek, 29. října 2020, 10:24Odpovědět

Babiš podpořil Macrona, postavil se za svobodu projevu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.