Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vyberte si ten nejlepší bankovní účet. Jak na to?

PR článek

Dnes si mezi běžnými bankovními účty můžete vybírat. Banky se v jejich nabídce předhánějí a snaží se vás nalákat na nulové poplatky nebo vrácení částky za aktivní využívání účtu. Jak ale poznat ten nejvýhodnější?

Když potřebujete mít vše on-line

Být on-line je dnes pro mnohé prioritou. A on-line svět se nevyhýbá ani bankovnímu sektoru. Než si sjednáte bankovní účet, sepište si, co od banky očekáváte. Ať už je to rychlost vyřízení, možnost zahraničních plateb a výběrů z bankomatů v cizině, nebo možnost mít vše kolem bankovního účtu pohodlně vyřešeno on-line bez nutnosti chodit na pobočku.

Pokud je pro vás fungování on-line prioritou, hledejte bankovní účet, který nabízí jak sjednání účtu, tak i změny, převody a platby přes internet. Výhodou je také virtuální platební karta, která je určena pro platby na internetu. Funguje tak, že získáte jen údaje o karetním účtu (číslo karty, datum platnosti a bezpečnostní kód), ale kartu nebudete mít fyzicky u sebe. V kamenných obchodech však takto nezaplatíte, tady můžete využít kartu v chytrém telefonu či hodinkách.

Ne všude jsou nulové poplatky

Ano, poplatky pořád existují. Za vedení účtu, za výběry z bankomatu, za platbu v zahraničí. Přibývá však bank, které nabízejí vedení účtu zcela zdarma, nebo mají dokonce zrušené veškeré poplatky. Ne vždy ale musí být zpoplatněné vedení účtu na škodu, někdy se díky němu dočkáme dalších přidaných služeb.

Když už na poplatky narazíte, sledujte výběry z bankomatů – menší a malé banky nemusí mít dostatečnou síť bankomatů a za výběr z konkurenčního platíte nemalé částky. To samé platí i pro výběry v zahraničí. Ale například ryze česká Banka CREDITAS má výběry ze všech bankomatů v Česku i v zahraničí zcela zdarma.

I platební karta může být tahákem

Možná se vám zdá, že platební karta k bankovnímu účtu není nic výjimečného. Můžete ovšem narazit na situaci, kdy je vydání a vedení karty zpoplatněno. Hledejte proto banky, které mají platební karty k bankovnímu účtu zdarma a nebudete s nimi mít problém ani při platbě v zahraničí. Ty nejlepší karty jsou zabezpečeny technologií 3D Secure pro ochranu při internetových platbách.

Spravujte všechny účty na jednom místě

Výhodou ve světě bankovních účtů je i možnost otevřeného bankovnictví. Díky němu si lze ke svému internetovému bankovnictví připojit i účty z jiných bank, a všechny tak spravovat z jednoho místa. Ušetříte čas i nervy, protože se zbavíte neustálého překlikávání mezi různými systémy, a navíc vám bude stačit jedno přihlašovací jméno a heslo.

Ohodnoť článek

Štítky banka, platební karta, CREDITAS, finanční služby, bankovní účet, poplatek, platba, Banka CREDITAS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyberte si ten nejlepší bankovní účet. Jak na to?  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.