Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vydavatelství Mladá fronta muselo opustit sídlo v Praze

Vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, muselo v pondělí opustit své sídlo v pražských Modřanech. Dostalo okamžitou výpověď. Napsal to dnes server Info.cz s odvoláním na šéfku komunikace Mladé fronty Pavlínu Míčovou. Běžný provoz vydavatelství a vydávání titulů by měly být podle Míčové zachovány, novináři a další zaměstnanci zatím pracují z domova.

Mladá fronta vydává ekonomický týdeník Euro a další časopisy. Divize Online provozuje ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných internetových titulů. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových publikací.

Vydavatelství Mladá fronta a. s. je v úpadku od poloviny února. V insolvenčním řízení se s pohledávkami přihlásilo více než sto věřitelů, kteří žádají přes 340 milionů korun. Českobudějovický soud poslal vydavatelství do konkurzu v polovině května. Zástupci Mladé fronty u soudu navrhovali reorganizaci společnosti, insolvenční správkyně Petra Hýsková i přes vyhlášení konkurzu uvedla, že chce zachovat provoz vydavatelství.

"Aktuálně probíhají s insolvenční správkyní intenzivní jednání o pronájmu nových prostor. Činnost vydavatelství pokračuje kontinuálně dále v režimu home office," uvedla Míčová. Nepředpokládá zdržení v naplánovaném vydávání titulů, protože letos novináři pracovali z domova už v době šíření koronaviru.

Okamžitou výpověď dala vydavatelství společnost CI Office, jejíž jednatelkou je podle obchodního rejstříku předsedkyně představenstva Mladé fronty Markéta Nováková.

Majitelem vydavatelství je podnikatel František Savov, který žije v Londýně a v ČR obviněn v kauze daňových podvodů. Loni v prosinci v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV řekl, že do Česka by se rád vrátil, ale má obavy, že mu nebude umožněn spravedlivý proces. Savov v rozhovoru také řekl, že o jeho majetek usiluje firma Czechoslovak Group. Michal Strnad z Czechoslovak Group na dotaz DVTV pouze uvedl, že se těžko může k Savovovu tvrzení vyjadřovat.

Autoři | Foto Mediaguru

Štítky ČR, média, reality, Mladá fronta, Praha, Modřany, František Savov, Czechoslovak Group, Česko, týdeník Euro, Michal Strnad, DVTV, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydavatelství Mladá fronta muselo opustit sídlo v Praze  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.