Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Vedení ANO pozastavilo členství Faltýnka mladšího v hnutí

Předsednictvo hnutí ANO na včerejším zasedání vyhovělo žádosti Jiřího Faltýnka a pozastavilo jeho členství. Novinářům to sdělilo tiskové oddělení hnutí. Syn prvního místopředsedy a šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka o to žádal poté, co některá média psala, že je podezřelý z korupce.

"Diskuse byla velmi krátká, víceméně jsme si řekli, že těmto požadavkům obecně vyhovujeme a nějakou podstatu jsme ani nezkoumali," řekl Českému rozhlasu po jednání předsednictva místopředseda ANO a bývalý brněnský primátor Petr Vokřál. Faltýnek žádal o pozastavení do konce roku. O případné obnovení členství bude muset znovu požádat předsednictvo.

Faltýnek mladší je zastupitelem Brna, byl i ve vedení městské firmy Teplárny Brno. Před vyhlášením nouzového stavu kvůli koronaviru uvedl, že pozastaví členství v hnutí do konce roku. Zdůvodnil to tím, že se "chce zkoncentrovat po mediální masáži". Média psala o tom, že ho policisté podezřívají z korupce a že u tepláren údajně ovlivňoval zakázky.

Vokřál už dříve k pozastavení členství Jiřího Faltýnka uvedl, že věc má pomoct hnutí a vést k narovnání "nešťastné minulosti" v Brně. Narážel tak na kauzu kolem bývalého politika ANO Jiřího Švachuly, jenž je obžalovaný z korupce kvůli manipulaci zakázek na radnici v městské části Brno-střed.

Autoři | Foto youtube.com

Štítky ČR, ANO, Faltýnek, Brno, ANO 2011, Jaroslav Faltýnek, korupce, Petr Vokřál, Český rozhlas, Teplárny Brno, Jiří Švachula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení ANO pozastavilo členství Faltýnka mladšího v hnutí  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.