Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Brutální a amorální čin. Komunisté odsoudili odstranění sochy Koněva a vyzvali k protestnímu nošení červených roušek

Páteční odstranění sochy Koněva na Praze 6 je podle komunistické strany brutálním a amorálním činem. KSČM ve svém stanovisku vyzývá občany, kteří nesouhlasí s odstraněním památníku maršála Ivana Stěpanoviče Koněva, aby na protest nosili červené roušky místo bílých.

„Komunistická strana Čech a Moravy ostře protestuje proti rozhodnutí Městské části Prahy 6 a Magistrátu hlavního města Prahy o odstranění sochy maršála Ivana Stěpanoviče Koněva, který velel vojskům Rudé armády, jež přispěchala na pomoc povstalé Praze a přinesla jí konečné osvobození. Vládnoucí elity Prahy složené z Pirátů, TOP 09, KDU-ČSL, ODS a dalších pravicových subjektů nemají žádnou úctu k vlastním dějinám, ani k našim osvoboditelům,“ píše komunistická strana ve svém prohlášení. KSČM zároveň vyzvala občany k protestnímu nošení červených roušek.

„Brutální a amorální čin Městské části Prahy 6, Magistrátu hlavního města Prahy: Pirátů, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL nesmí nikoho nechat na pochybách, že jejich sympatie opravdu nepatří našim osvoboditelům, ale těm, kteří nám přinesli nacistickou porobu a okupaci s více než 365 tisíci mrtvými spoluobčany,“ uzavřela KSČM.

Radnice Prahy 6 využila nouzový stav, který v Česku platí kvůli koronavirové epidemii, k pátečnímu odstranění sochy kontroverzního sovětského maršála Ivana Koněva z náměstí Interbrigády v Bubenči. Přesun sochy se podle starosty Ondřeje Koláře z TOP 09 chystal od září, rada o odstranění rozhodla na mimořádném zasedání v noci na pátek. Radnice využila nynější situace, kdy je v zemi striktně omezen volný pohyb na veřejnosti, protože se tak přesun Koněvovy sochy do depozitáře mohl odehrát bez "humbuku".

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KSČM

Štítky Praha, Praha 6, Koněv, KSČM, Ivan Stěpanovič Koněv, socha, TOP 09, Pražský magistrát, KDU-ČSL, ODS, Rudá armáda, Ondřej Kolář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brutální a amorální čin. Komunisté odsoudili odstranění sochy Koněva a vyzvali k protestnímu nošení červených roušek  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.