Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Zeman s Babišem vezmou na novoroční oběd i své děti

Na tradiční novoroční oběd prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše (ANO) v neděli v Lánech doprovodí oba politiky také jejich děti. Dnes o tom na twitteru informoval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Bude to poprvé, kdy si hlava státu a předseda vlády na setkání vezmou i další rodinné příslušníky kromě svých manželek.

Zemana na obědě kromě manželky Ivany doprovodí jeho dcera Kateřina, s Babišem vedle manželky Moniky přijedou dcera Vivien a syn Frederik. Své děti z prvních manželství politici na oběd nepřivedou.

Tradici novoročních obědů prezidenta s premiérem v Lánech zahájil Zemanův předchůdce Václav Klaus. Od počátku šlo o společenské setkání, při němž oba politiky doprovázely manželky. Výjimkou byly roky 2008, 2009 a 2013, kdy tehdejší premiéři Mirek Topolánek a Petr Nečas (oba ODS) již nežili s manželkami, a proto se politici setkali pouze ve dvou.

Podle vyjádření premiérů se na novoročních obědech s hlavou státu mluví zejména o společenských tématech, debata se ale týká i aktuálních politických témat.

Autoři | Foto Facebook.com/Miloš Zeman

Štítky ČR, zajímavosti, Zeman, Babiš, děti, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Jiří Ovčáček, ANO 2011, Zámek Lány, Twitter, Václav Klaus, Mirek Topolánek, Petr Nečas, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeman s Babišem vezmou na novoroční oběd i své děti  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.