Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policie, záchranáři i hasiči jsou připraveni na Silvestr v Praze

Pražští policisté, hasiči a záchranáři jsou připraveni na oslavy konce roku v centru metropole. Na bezpečnost, dodržování veřejného pořádku, ale i plynulost silničního provozu budou dohlížet stovky policistů. Záchranáři posílí noční službu, nasadí i záchranářský kamion Golem. Hasiči budou ve všech základnách sloužit v plném počtu. Zvýšená bezpečnostní opatření budou pokračovat 1. ledna v podvečer v souvislosti s novoročním videomappingem na budovu Národního muzea, omezen bude provoz na magistrále. Dopravní omezení na Nuselském mostě mohou nastat kvůli ohňostroji v Praze 2.

Do zajištění bezpečnosti v centru Prahy se při silvestrovských a novoročních oslavách zapojí policisté z pořádkové, cizinecké, dopravní a kriminální služby. Zaměří se mimo jiné na odhalování kapesních krádeží.

Policie v úterý v 16:00 uzavře pro automobily vjezd na Václavské náměstí. Na Nový rok mezi 18:00 a 21:00 bude opakovaně uzavřen provoz na magistrále v centru města ze směru od hlavního nádraží k Nuselskému mostu. Na budovu Národního muzea bude v 18:15, 19:15 a 20:15 pouštěna novoroční projekce. Kvůli novoročnímu ohňostroji v Bastionu nad Parkem Folimanka, který pořádá spolek Ohňostroj pro Prahu, od 18:00 až do ukončení ohňostroje nebude možné použít lávky u Nuselského mostu. "V případě potřeby bude na nezbytně dlouhou dobu omezen provoz na Nuselském mostě," dodala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Pražská záchranná služba na Silvestra posílí noční službu o pět záchranářských a jednu lékařskou posádku. Ve Štěpánské ulici v centru Prahy bude stát kamion Golem, jehož osazenstvo bude posíleno o 15 zdravotníků, řekla dnes mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. V běžných dnech je v pohotovosti 37 posádek včetně letecké záchranné služby a koronera, doplnila.

Hasiči budou v plném obsazení sloužit na svých základnách. „Do centra Prahy, tedy míst s největší koncentrací osob, máme dojezdové časy v řádech minut. Na Václavské náměstí jsou to tři minuty, na Staroměstské náměstí pět minut," uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Štítky ČR, správa, policie, silvestr, Praha, Nuselský most, ohňostroj, Národní muzeum, Václavské náměstí, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie, záchranáři i hasiči jsou připraveni na Silvestr v Praze  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.