Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Střelcem v Ostravě byl Ctirad V. Podle zaměstnavatele si usmyslel, že je vážně nemocný

Policie zná totožnost střelce z ostravské fakultní nemocnice. Podle dostupných informací se jednalo o dvaačtyřicetiletého Ctirada V., který byl zaměstnancem jedné z opavských společností, kde pracoval na pozici stavebního technika. Podle ředitele společnosti si muž vzal do hlavy, že je těžce nemocný.

„Vzal si do hlavy, že je těžce nemocný a že ho nikdo nechce léčit. Docházel všude. Poslední měsíc nechodil do práce, měl volno, před 14 dny přišel s tím, že je na nemocenské. Víc o tom nechci mluvit,“ řekl ředitel společnosti Aleš Zygula Českému rozhlasu.

Střelec ve fakultní nemocnici použil pistoli CZ 75, kterou střílel v roce 2015 i útočník v Uherském Brodě. Samonabíjecí pistole z České zbrojovky v Uherském Brodě patří k nejrozšířenějším zbraním svého druhu na světě.

Oběťmi jsou pacienti traumatologické ambulance z nemocniční polikliniky, nejsou mezi nimi děti. Na briefingu po dopadení pachatele to uvedl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel. Muž zastřelil šest lidí, další tři zranil, jeden z nich je v kritickém stavu.

Policie nyní pracuje na identifikaci obětí a zjišťuje, co pachatele ke střelbě vedlo. Střelba trvala několik sekund.

Střelec nebyl držitelem legální zbraně a měl trestní minulost. „Měl tři záznamy za násilnou a drobnou majetkovou trestní činnost,“ uvedl policejní ředitel. U násilné činnosti šlo o drobnou potyčku," upřesnil.

Ve Fakultní nemocnici Ostrava zabíjel takzvaný tichý střelec, řekl ředitel nemocnice Jiří Havrlant. Bez varování začal střílet na poliklinice nemocnice v čekárně traumatologické ambulance mezi 7:00 až 7:30. Podle ředitele postřelil devět lidí, šest jich zemřelo. Šlo o pacienty, nejsou mezi nimi lékaři nebo zdravotní sestry. Na briefingu před nemocnicí poté Havrlant uvedl, že dva další lidé byli zraněni. Jeden se ještě operuje, další je ve vážném stavu po operaci.Podle něj střelec v čekárně vstal a bez varování začal střílet. Zničehonic se pustil do lidí. Střely šly na hlavu a na hrudník. Mezi mrtvými jsou čtyři muži a dvě ženy, mezi zraněnými muž a žena. O jejich věku Havrlant informace nemá.

Facebook střelce zatím zaplavují nenávistné vzkazy. Ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel Seznamu řekl, že se policisté těmito komentáři v rámci vyšetřování budou zabývat.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK, Český rozhlas, Seznam zprávy

Štítky ČR, kriminalita, nemocnice, Ostrava, střelba, úmrtí, policie, Jiří Havrlant, Český rozhlas, Uherský Brod, Česká zbrojovka Uherský Brod, Fakultní nemocnice Ostrava, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střelcem v Ostravě byl Ctirad V. Podle zaměstnavatele si usmyslel, že je vážně nemocný  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.