Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Podle Tvrdíka Slavia jedná o partnerství s arabským zájemcem

Fotbalová Slavia Praha by brzy mohla získat nového arabského sponzora. Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík potvrdil, že červenobílí jednají s blíže neurčeným arabským zájemcem o generálním partnerství. Podle médií by mělo jít o zámožnou aerolinii Qatar Airways. Tvrdík zároveň uvedl, že menšinový vlastník klubu čínská firma CITIC počítá s tím, že nadále zůstane ve Slavii.

Lidové noviny na začátku týdne informovaly, že se letecká společnost Qatar Airways, patřící katarskému emirátu, zajímá o různé formy spolupráce se Slavií. Mělo by jít hlavně o sponzoring úřadujícího českého šampiona a účastníka Ligy mistrů. Bohatá aerolinie v minulosti podporovala Barcelonu, nyní přispívá Bayernu Mnichov či AS Řím.

"Mohu potvrdit, že jednáme po souhlasu akcionáře SK Slavia Praha o možnosti generálního partnerství s možným arabským zájemcem," napsal Tvrdík na sociální síti twitter s dodatkem, že nebude konkrétní.

Bývalý ministr obrany zároveň uvedl, že minimálně menšinový čínský vlastník - společnost CITIC - neplánuje opustit Slavii. Prezident Miloš Zeman přitom v minulém týdnu v pořadu Týden s prezidentem na televizi Barrandov prohlásil, že Číňané v odvetě za vzájemné vypovězení sesterské smlouvy mezi Prahou a Pekingem chystají řadu odvetných opatření a mezi nimi má být i zastavení financování vršovického fotbalového klubu.

Zeman v tomto týdnu zaslal čínskému protějšku Si Ťin-pchingovi dopis, ve kterém ho požádal, aby projekty česko-čínské spolupráce neskončily. Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka kontaktovala česká hlava státu i zástupce firmy CITIC a vyzvala je k pokračování podpory Slavie.

"CITIC počítá s rozvojem svých aktiv v ČR včetně SK Slavia Praha," uvedl Tvrdík v příspěvku, kde coby místopředseda CITIC Europe Holdings potvrdil, že společnost také plánuje postavit s firmou Žďas nový výrobní závod za skoro osm miliard korun.

Společnost CITIC převzala vršovický klub v době, kdy se dostal do finančních potíží předchozí čínský vlastník červenobílých - firma CEFC. Vloni v listopadu získala většinový podíl společnost Sinobo, po které se jmenuje i stadion v Edenu. CITIC zůstal menšinovým majitelem.

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky Sport, fotbal, první, Slavia, Tvrdík, SK Slavia Praha, Jaroslav Tvrdík, CITIC Group, partnerství, Qatar Airways, Miloš Zeman, Liga mistrů UEFA, FC Barcelona, FC Bayern München, AS Roma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle Tvrdíka Slavia jedná o partnerství s arabským zájemcem  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.