Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kambodžský premiér je na návštěvě Česka, sejde se s Babišem

Kambodžský premiér Hun Sen bude dnes v Praze jednat s českým protějškem Andrejem Babišem a s předsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem (oba ANO). Debata se zaměří na posílení obchodní i kulturní výměny a na nové možnosti rozvojové spolupráce. Hun Sen v Praze rovněž zahájí Česko-kambodžské obchodní fórum.

Kambodža patří mezi nejchudší a nejméně rozvinuté země jihovýchodní Asie a od roku 2010 je jednou ze šesti prioritních zemí české rozvojové spolupráce. V uplynulých letech se česká rozvojová pomoc zaměřila na zlepšení situace ve zdravotnictví a na zajišťování elektřiny pro místní obyvatele pomocí lokálních obnovitelných zdrojů energie, jako jsou bioplynové a malé solární elektrárny. V příštích letech se české rozvojové programy zaměří také na dostupnost pitné vody nebo na zvyšování odborné kvalifikace mladých lidí.

Česko a Kambodžu spojují přátelské vztahy, které vycházejí ze spolupráce mezi bývalým Československem a touto asijskou zemí v 80. letech minulého století. Symbolické spojení je i v osobě kambodžského krále Norodoma Sihamoniho, který v mládí studoval v Československu a hovoří plynně česky. Kambodžský král naposledy navštívil Česko v roce 2010.

Autoři | Foto youtube.com

Štítky ČR, Kambodža, diplomacie, Andrej Babiš, Česko, Hun Sen, Praha, Radek Vondráček, ANO 2011, Poslanecká sněmovna ČR, Československo, Jihovýchodní Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kambodžský premiér je na návštěvě Česka, sejde se s Babišem  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.