Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Piety za Gotta sledovaly miliony lidí, zvýšily zájem na internetu

Pietní akce k uctění památky zesnulého zpěváka Karla Gotta sledovaly v televizních přenosech miliony diváků. Smuteční rozloučení rovněž výrazně zvýšilo návštěvnost na internetu a internetového zpravodajství, a to až o čtvrtinu. Vyplývá to z informací televizních a internetových společností. Gott zemřel po těžké nemoci 1. října. Dnes se ve svatovítské katedrále konala zádušní mše, v pátek na pražském Žofíně smuteční rozloučení pro veřejnost.

Obě pietní akce vysílaly tuzemské televizní stanice. Česká televize vysílala zádušní mši od 10:30 na dvou stanicích, ČT1 a ČT24. Podle mluvčí Karolíny Blinkové oba televizní kanály sledovalo po dobu mše dohromady 1,065 milionu diváků, tedy přibližně 53 procent všech lidí u obrazovek. Pietu dnes vysílala v přímém přenosu také televize Nova, údaje o sledovanosti jejího vysílání ovšem stanice zatím neposkytla.

Také páteční pieta na Žofíně přilákala k televizním obrazovkám více lidí než obvykle. "Podíl ČT24 byl za celý den 10,46 procenta, což je více než dvojnásobný podíl na sledovanosti oproti průměru," uvedla Blinková.

Smuteční rozloučení zvýšila také návštěvnost na internetu. Aneta Kapuciánová ze společnosti Seznam řekla, že návštěvnost portálu Seznam.cz v pátek oproti běžným dnům vzrostla o půl milionu na více než 10,5 milionu návštěv za celý den. Návštěvnost a zobrazování se výrazně zvýšily i na zpravodajských serverech na portálu, u stránek Novinky.cz a Seznamzpravy.cz vzrostly o téměř čtvrtinu.

Televize věnovaly Karlu Gottovi pořady i v minulých dnech. V den oznámení jeho úmrtí 2. října sledovalo tyto pořady 2,1 milionu lidí, asi 60 procent všech diváků. Množství dotazů v internetových vyhledávačích v souvislosti s Gottovým úmrtím se tehdy zvýšilo téměř o milion, o stovky tisíc vzrostla návštěvnost internetového zpravodajství.

Samotná zádušní mše v svatovítské katedrále byla pro zvané z řad rodiny, přátel, duchovních nebo politiků, lidé mohli ale dění uvnitř chrámu sledovat vedle televize také na velkoplošných obrazovkách umístěných na nádvoří u katedrály a na Hradčanském náměstí. Pátečního rozloučení na Žofíně se zúčastnilo přibližně 49 tisíc lidí.

Autoři | Foto redakce

Štítky ČR, média, Internet, komunikace, hudba, pop, Gott, Karel Gott, Slovanský ostrov, televize, Česká televize, ČT24, Seznam.cz, ČT1, TV Nova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piety za Gotta sledovaly miliony lidí, zvýšily zájem na internetu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.