Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Babiš kritizoval Kremlíka za předbíhání fronty Gottových fanoušků

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes označil za nepřijatelné, že ministr dopravy Vladimír Kremík (za ANO) využil služební ministerský vůz k předběhnutí fronty na Žofíně, kde se veřejnost loučí se zesnulým zpěvákem Karlem Gottem. Informoval o tom server iDNES.cz. Kremlík podle něj má pozvání na sobotní zádušní mši ve svatovítské katedrále. Kremlík se na twitteru omluvil a uvedl, že chtěl vyjádřit zpěvákovi úctu.

Podle iDNES.cz Kremlík využil ministerské auto, aby nemusel čekat ve frontě s tisíci fanoušků, kteří se chtějí s Gottem rozloučit. "Pan ministr má být v práci a rozloučit se mohl večer do 22 hodin. Navíc, pokud vím, má pozvání na sobotu. Takže, pokud je to, jak píšete, tak je to nepřijatelné a ministrovi to vysvětlím, že takhle se chovat nemůže," sdělil Babiš serveru.

Kremlík se na twitteru omluvil. "Moc jsem si přál vyjádřit panu Karlu Gottovi úctu. Jeho písničky jsem poslouchal od dětství a mám je hrozně rád. Uznávám ale, že předběhnout čekající lidi kvůli nabitému programu bylo nevhodné a omlouvám se za to," napsal.

VIDEO: Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín

První stovky lidí se dnes na pražském Žofíně rozloučily se zpěvákem Karlem Gottem. Na většině účastníků smutečního obřadu je vidět pohnutí, mnozí mají slzy v očích, někteří projdou pomalu vytyčenou cestu, jiní se zastaví a chtějí zůstat co...

Podle serveru členové Babišovy vlády zvažovali, že se přijdou s Gottem na Žofín rozloučit, nakonec se ale rozhodli to neudělat. Všichni dostali pozvání na sobotní zádušní mši ve svatovítské katedrále, který je pro veřejnost uzavřený a který budou moct lidé sledovat pouze venku na velkoplošných obrazovkách.

Babiš v minulosti Kremlíka kritizoval kvůli tempu výstavby dálnic a kvůli kolonám v opravovaných úsecích D1. Opozice ministrovi vyčítá problémy s tendrem na mýtný systém.

Autoři | Foto Facebook.com/VKremlik

Štítky ČR, hudba, pop, Babiš, Kremlík, Gott, Praha, pietní, Andrej Babiš, Karel Gott, ANO 2011, Twitter, Slovanský ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš kritizoval Kremlíka za předbíhání fronty Gottových fanoušků  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.