Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Vltava Labe Media loni prohloubila ztrátu na 83,6 milionu korun

Vydavatelství Vltava Labe Media loni prohloubilo ztrátu z 18 milionů na 83,6 milionu korun. Tržby vydavatele novin Deník klesly zhruba o desetinu na 1,46 miliardy korun. Vyplývá to účetní závěrky společnosti.

Vydavatelství patří od listopadu 2015 finanční skupině Penta Investments, jejíž součástí je dnes společnost VLTAVA LABE MEDIA (původní název ANGAUR, a.s.). Předchozím majitelem vydavatelství byla německá vydavatelská skupina Verlagsgruppe Passau, která v Německu vydává mimo jiné regionální noviny Passauer Neue Presse. 

Předsedou představenstva a generálním ředitelem je Vít Nantl

Celková čtenost titulů sítě Deník se v druhém pololetí pohybovala kolem 511 tisíc čtenářů, což je růst o 4000 lidí proti předchozímu období. Největší počet čtenářů měl Deník ve východních Čechách (77 tisíc lidí) a Moravskoslezském kraji (74 tisíc lidí).

Firma se loni sloučila s dceřinými společnostmi Annonce, Websitemaster a Grand Real City a dále převzala aktivity související s vydáváním titulů Receptář a Automodul.

Vltava Labe Media patří pod investiční skupinu Penta Investments. Počet zaměstnanců loni klesl o 51 na 900 lidí. Druhé největší české vydavatelství s tržním podílem kolem 17 procent vedle Deníku vydává lifestylové tituly Glanc, Story, Gurmet, Kondice, National Geographic, dvouměsíčník Kreativ Praktická žena, tradiční tituly Týdeník Květy, Vlasta, Překvapení, několik TV magazínů a měsíčníky Dům a zahrada a Receptář. Součástí portfolia jsou internetové tituly annonce.cz, denik.cz, dotyk.cz, kafe.cz, tipcars.com, cars.cz, automix.cz a automodul.cz.

Autoři | Foto VLM

Štítky ČR, média, firmy, Vltava Labe Media, 2018, VLTAVA LABE MEDIA a.s., Penta, Německo, Passauer Neue Presse, National Geographic Society, Moravskoslezský kraj, Východní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vltava Labe Media loni prohloubila ztrátu na 83,6 milionu korun  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.