Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Z Nelegálu jsou Zrádci. V Liberci se natáčí šestidílný seriál z prostředí drogové mafie

Televizní štáb pokračoval v minulých dnech v Liberci v natáčení šestidílné kriminální série z drogového prostředí. V hlavních rolích se představí Lenka Krobotová a Cyril Dobrý. Natáčení seriálu, původně titulovaného jako Nelegál, je zhruba ve třetině. Česká televize by ho pod názvem Zrádci měla vysílat od 5. ledna příštího roku.

„Myslím, že Zrádci je lepší a přesnější název pro ten obsah," zmínil jeden z režisérů Viktor Tauš, který krimisérii režíruje společně s Matějem Chlupáčkem. Primárně půjde o příběh dvacetiletého drogového dealera a policejního informátora Davida Frýdla. „Kterého důstojník protidrogové policie využívá a zneužívá k tomu, aby se skrz něj dostal až k hlavě Draka (mafie)," uvedl Tauš.

Po vraždě své policejní spojky zůstává Frýdl sám a po krku mu jde mafie i policie. „Jsem z toho nervózní. Jdou po mně všichni," popsal představitel dealera Cyril Dobrý. Podle něj je Frýdl docela hajzl. „Mě to baví. Mám to radši než dělat klaďáky," řekl. Pro Dobrého to je první velká role, vnímá ji jako velkou zkušenost. „Vzhledem k tomu, jak jsem mladý a s kým mám čest hrát, tak se učím pořád," dodal.





Druhou hlavní figurou seriálu je Lenka Krobotová představující policejní analytičku, která pracuje na národní protidrogové centrále. „Hraju něco takového poprvé, takže jsem za to velmi vděčná. Je to úplně jiný charakter než jsem doteď hrála. Mám tam tři různé linky, takže pro herečku je taková role v takto chytrém scénáři dárek," uvedla Krobotová. Jednou linkou pro její postavu je podle ní nelegální vyšetřování, druhou oficiální a třetí osobní život. Jejího manžela hraje v seriálu David Novotný. Scéna z jejich vztahové krize se natáčela v neděli v restauraci libereckého hotelu Zlatý lev. V neděli byli filmaři i v liberecké nemocnici či na koupališti v Lučanech u Jablonce. Podle Tauše bude natáčení pokračovat až do listopadu, a to nejen po republice, ale také v Polsku a Německu.

Liberec přispěl na natáčení

Šestidílná minisérie má rozpočet zhruba 75 milionů korun, Liberec na jeho vznik přispěl částkou 1,4 milionu korun. Je to poprvé, co město od vzniku své filmové kanceláře podpořil nějaký filmový projekt i finančně. Dotaci získali tvůrci seriálu i od Libereckého kraje, 200.000 korun. Podle Tauše v Liberci utratí asi čtvrtinu rozpočtu.

Autoři | Foto Liberec Film Office

Štítky film, seriál, Liberec, Česká televize, Nelegál, zrádci, mafie, Lenka Krobotová, Viktor Tauš, Cyril Dobrý, David Novotný, Krajská nemocnice Liberec, Německo, Polsko

FOTO: Z Nelegálu jsou Zrádci. V Liberci se natáčí šestidílný seriál z prostředí drogové mafie  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.