Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Ve středu padne v Praze teplotní rekord z roku 1935, odhadují bookmakeři

V pražském Klementinu padne ve středu podle bookmakerů teplotní rekord pro tento den z roku 1935, kdy bylo 35,6 stupně. Na tuto variantu vypsali kurz 1,65:1. Novinářům to dnes sdělil mluvčí Fortuny Petr Šrain. Český hydrometeorologický ústav očekává nejvyšší denní teploty od 34 do 36 stupňů, ve čtvrtek se má s přechodem slabé studené fronty zhruba o pět stupňů ochladit. Absolutní rekord padl v Klementinu 27. července 1983, kdy zde naměřili 37,8 stupně.

"Zítřejší rekord v Praze podle aktuálních informací rozhodně nevydrží. Meteorologové sice svůj výhled nepatrně zmírnili, i tak by to ale mělo stačit. Myslím, že s rostoucími teplotami už během dneška půjde kurz 1,65:1 o nějakou tu desetinku dolů. Další upřesnění meteorologické předpovědi by mohlo dostat pod tlak i kurz na absolutní rekord pro Česko," uvedl hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Absolutní teplotní rekord v Česku padl 20. srpna 2012, kdy v Dobřichovicích u Prahy odpoledne v 16:20 naměřili 40,4 stupně. Podle bookmakerů Fortuny do konce tohoto týdne s velkou pravděpodobností překonán nebude (1,03:1). Na jeho překonání je kurz 8:1.

V Tipsortu a Chanci se dá sázet na to, jestli tento rekord v Česku padne od 1. července do 1. září. Rovněž v tomto období považují bookmakeři jeho překonání za nepravděpodobné (1,18:1). Opačná varianta má kurz 4,18:1.

Fortuna vypsala rovněž kurzy na to, že v Praze bude ve středu překonáno teplotní minimum pro tento den z roku 1799, kdy minimální teplota klesla na 7,1 stupně. "Anarchisté, Eskymáci nebo tučňáci si mohou vsadit na to, že padne tento minimální rekord. Kurz je 100:1," doplnil Hanák.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, sázky, hry, vedra, Praha, rekord, Klementinum, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Dobřichovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve středu padne v Praze teplotní rekord z roku 1935, odhadují bookmakeři  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.