Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Jindřichohradecku pobíhá puma. Lidé by měli být opatrní při pohybu v lese

Kriminalisté z Jindřichova Hradce prověřují aktuální oznámení očitých svědků o výskytu kočkovité šelmy v oblasti mezi obcemi Velký Ratmírov a Deštná. Policisté zatím pracují s informací, že by se mohlo jednat o dospělý kus pumy americké, která má hnědou barvu, krátkou srst a dlouhý ocas zakončený tmavou srstí.

Policisté vydali varování před možným výskytem pumy americké. Ta by se měla pohybovat mezi obcemi Velký Ratmírov a Deštná na Jindřichohradecku. Zároveň všechny varují, aby byli opatrní především při venčení psů nebo pohybu v lesním terénu. Rizikový by mohl být i samotný pohyb malých dětí v přírodě.

Někteří svědci už pumu v okolí měli vidět už v dubnu. Podle policie by se mělo jednat o dospělé zvíře, které má hnědou barvu, krátkou srst a dlouhý ocas zakončený tmavou srstí. S největší pravděpodobností puma utekla zatím neznámému chovateli.

„Chování této šelmy je nepředvídatelné, jde o nočního lovce, který bezdůvodně na dospělé osoby neútočí, přesto je však na místě opatrnost. Policisté potřebují hodnověrné a aktuální informace k výskytu a pohybu této šelmy. Vlastní pozorování, záznamy z fotopastí, kamer na objektech či nalezené otisky tlap. Všechny tyto informace sdělte na linku 158. Policisté komunikují s odborníky a připravují kroky k lokalizaci a odchytu šelmy,“ dodává tiskový mluvčí policie Jiří Matzner.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky puma, Jindřihohradecko, policie, varování, okres Jindřichův Hradec, Velký Ratmírov, Jindřichův Hradec, Deštná

Na Jindřichohradecku pobíhá puma. Lidé by měli být opatrní při pohybu v lese  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.