Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Fanoušci Ostravy po finále poháru napadli rozhodčího

Fanoušci Ostravy po porážce ve finále fotbalového poháru se Slavií napadli videorozhodčího Petra Antoníčka. Podle zápisu o utkání sudího povalili na zem a udeřili do hlavy. Fotbalová asociace ČR k incidentu uvedla, že nastala chyba v komunikaci mezi rozhodčími a bezpečnostními složkami, které měly zajistit odjezd sudích ze stadionu.

"Po utkání při odchodu týmu VAR ze stadionu k automobilu došlo nejprve k slovnímu útoku na tým VAR a následně k fyzickému napadení člena týmu VAR Petra Antoníčka fanoušky FC Baníku Ostrava - povalení na zem a úder pěstí do hlavy," napsal do zápisu hlavní rozhodčí Petr Ardeleanu.

"Do několika vteřin došlo k zásahu pořadatelské služby a příslušníků městské policie. Viníci útoku nebyli identifikováni. Z místa ihned utekli," uvedl sudí, který v utkání vyloučil z lavičky Ostravě bývalého reprezentanta Milana Baroše, jenž v záchvatu vzteku po odpískané penaltě demoloval střídačku. Baník se Slavií prohrál 0:2.

Fotbalová asociace ČR, která byla pořadatelem utkání, pozápasový incident odsoudila a uvedla, že do budoucna přijme opatření, aby už se něco takového neopakovalo. "Asociace si uvědomuje, že došlo k chybě v komunikaci mezi sudími a bezpečnostními složkami, které měly zajistit bezpečný odjezd rozhodčích z místa utkání," uvedla v prohlášení.

"Incidentem se bude zabývat také disciplinární komise Ligové fotbalové asociace, do budoucna chce FAČR v tomto směru ještě více apelovat na rozhodčí tak, aby byli při odjezdech ze stadionů maximálně obezřetní a spolupracovali maximálně zodpovědně se všemi bezpečnostními složkami," dodala.

Policie uvedla, že při utkání zadržela muže, který je podezřelý z loupeže. "Byl zadržen osmadvacetiletý muž z Opavska, který po skončení utkání u Androva stadionu fyzicky napadl devětadvacetiletého muže ze Strakonicka. Útočník po napadení odcizil poškozenému červenobílou šálu," informoval mluvčí policie Libor Hejtman.

Dále policie řešila čtyři přestupky. "Jednalo se o neuposlechnutí výzvy, zahalování obličeje, prokazování se neplatným občanským průkazem a přestupek proti občanskému soužití. Dva přestupky vyřešili policisté příkazem na místě," doplnil mluvčí.

Autoři | Foto FC Baník Ostrava

Štítky Sport, fotbal, pohár, ČR, finále, rozhodčí, fanoušci, FC Baník Ostrava, Fotbalová asociace České republiky, bezpečnostní složky, SK Slavia Praha, policie, Petr Ardeleanu, Milan Baroš, Ligová fotbalová asociace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci Ostravy po finále poháru napadli rozhodčího  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.