Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Končící ministr dopravy Ťok složil poslanecký mandát

Končící ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) dnes složil také poslanecký mandát. Ťoka má ve Sněmovně nahradit 56letá Iva Kalátová, bývalá starostka Rotavy na Sokolovsku. Vyplývá to z informací z Poslanecké sněmovny. Na konec Ťoka v dolní komoře Parlamentu upozornil server Deník N. Ťok před týdnem oznámil odchod z vlády a prezident Miloš Zeman řekl, že jeho demisi přijme. Dnes se Zeman sejde s kandidátem na ministra dopravy Vladimírem Kremlíkem.

Kalátová bude skládat poslanecký slib pravděpodobně na začátku úterní schůze Sněmovny. Slib má složit také Václav Votava, který v dolní komoře Parlamentu nahradí někdejšího ministra vnitra Milana Chovance (oba ČSSD).

Ťok je nejdéle sloužícím ministrem dopravy, funkci zastává více než čtyři roky. Poslanecký mandát ale získal relativně nedávno. Do funkce ministra dopravy se dostal koncem roku 2014 a poslancem za ANO se stal jako nestraník ve volbách v roce 2017.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Dan Ťok, ministerstvo dopravy, doprava, ministr dopravy, Poslanecká sněmovna ČR, Miloš Zeman, Iva Kalátová, ANO 2011, Vladimír Kremlík, okres Sokolov, Rotava, Deník N

Končící ministr dopravy Ťok složil poslanecký mandát  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.