Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dcerám čtu vzkazy, co lidé posílají, říká o sbírce přítelkyně padlého záchranáře Michala Beneše

Velkou vlnu solidarity vzbudila sbírka Pád nebeského jezdce, na podporu přítelkyně a dvou dcer, které přišly o milovaného partnera a tatínka, který zahynul při pádu vrtulníku na Náchodsku.

Během pár dní se ve sbírce vybralo více než dvojnásobek požadované částky, kterou si kamarádi záchranáře Michala Beneše zvaného Bény, dali za cíl. Doufali, že nejbližší rodině pomůže do začátku částka necelého 1,5 milionu korun. Do konce sbírky zbývá ještě 47 dní a již nyní se podařilo vybrat přes 3,4 milionu korun.

„Jsme rádi, že obrovská komunita kolem zesnulého kolegy a kamaráda Michala Beneše se takto výrazně snaží pomoci jeho rodince, aby zažehnala případnou finanční a existenční tíseň Michalovo přítelkyně a jejich dvou malých dcerek,“ komentuje autor sbírky Robert Rajtmajer.

Do sbírky Pád nebeského jezdce pod záštitou Nadačního fondu pomoci Karla Janečka můžete přispět ZDE.

Dárci zasílají rodině a symbolicky i padlému záchranáři a členovi Horské služby mnoho vzkazů, od krátkých jako „Držte se!“„Jsme s vámi a posíláme hodně sil!“ Ale i delší. „Chtěla jsem napsat pár řádků, ale každé slovo mažu. Opakovaně píši a mažu, všechna slova mi přijdou najednou tak bezvýznamná. Tak snad jen to, Simonko, že pokud byste cokoli potřebovala, dejte mi vědět. Ráda Vám, a těm Vašim dvěma " malým, velkým " štěstím, pomohu,“ vzkazuje přítelkyni a mamince dvou malých holčiček Andrea P.

I Simona, přítelkyně a maminka Marušky a Rózičky si pomoci všech lidí velmi váží. „Chtěla bych moc poděkovat všem dárcům, kteří přispěli do Nadačního fondu Karla Janečka na sbírku Pád nebeského jezdce,“ říká Simona Kratochvílová a dodává, že děkuje nejen za všechny finanční dary, ale také za vzkazy plné podpory i za další nabídky pomoci. „Veškeré pomoci si nesmírně vážíme,“ dodává maminka.

Jsou chvíle, kdy si říkám, že tohle nemůžu zvládnout, ale pak přiběhnou deti a vše je jinak

Přijít v jediný moment o milovanou blízkou osobu, partnera, tatínka i kamaráda a kolegu musí být nesmírně náročné. Simona na událost vzpomíná jako na nejhorší den v životě. „Dvaadvacátý březen byl nejhorší den v mém životě, naše holky přišly náhle o tatínka, já o svého milovaného Míšu. Přátelé pro nás založili tuto sbírku s tím, abychom snadněji zvládly finanční situaci a například si mohly dovolit dále bydlet tam, kde nyní holky vyrůstají,“ vypráví Kratochvílová.

Psali jsme: Úmrtím pilota a záchranáře Michala Beneše přišla rodina o tátu, kamarádi pořádají sbírku

Je jasné, že rodině její člen chybí. Jak sama přítelkyně popisuje: „Michal nám tu strašně chybí, je nám moc smutno, jsou chvíle, kdy si říkám, že tohle nemůžu zvládnout, ale pak přiběhnou naše děti a vše je jinak. Vím, že všechno zvládnout musím. A  v tom mi pomáhají i lidé díky sbírce,“ vysvětluje dvojnásobná maminka. Dcerám čte Simona vzkazy, které lidé posílají. „Holkám vzkazy od lidí čtu, aby věděly, kolik lidí si jejich tatínka váží a myslí na něho, kolika lidem pomohl a kolik lidí Míšu ani nás vůbec nezná a přesto nám darují své peníze.“

Autoři | Foto nfpomoci.cz

Štítky Michal Beneš, sbírka, nadační fond, úmrtí, Horská služba, ZZS LK, rodina, okres Náchod, Karel Janeček, Simona Kratochvílová, Nadační fond pomoci, Bény

Dcerám čtu vzkazy, co lidé posílají, říká o sbírce přítelkyně padlého záchranáře Michala Beneše  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.