Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Olomoucká zoo se zotavuje z vichřice Eberhard. Pomoci můžete i vy

Olomouckou zoologickou zahradu zasáhla v noci na pondělí 11. března bouře, jejíž následky zahradu uzavřely na následující dva dny. Popadané stromy poničily ploty u některých výběhů, cesty byly neprůjezdné a některá zvířata se dostala ze svých výběhů.

PSALI JSME: Olomoucká zoologická zahrada zůstává kvůli kalamitě zavřená

Cesty byly zprůjezdněny, potenciálně nebezpečné stromy byly odstraněny a do zahrady se tak ve středu mohli vrátit návštěvníci „Bezpečnost návštěvníků a zvířat je pro nás samozřejmě na prvním místě. V areálu zůstala drobná omezení a prosíme návštěvníky, aby se drželi cest, nevstupovali do lesa a dodržovali pokyny zaměstnanců zahrady,“ uvedla zoologická zahrada na svém oficiálním facebooku.

Pomoci můžete i vy

V terénu jsou kromě pracovníků zahrady i dvě externí firmy, jejichž zaměstnanci řeší akutní záležitosti. „Jakmile zvládneme krizový stav a naplánujeme postup dalších prací dle jejich důležitosti, rádi využijeme každou pomocnou ruku,“ píše se na facebooku zoo.

Máte-li zájem o dobrovolnickou činnost v olomoucké zoo, pošlete svou nabídku a kontaktní údaje na mail info@zoo-olomouc.cz anebo vyplňte formulář pro nábor dobrovolníků.

Chcete-li zoologické zahradě pomoci finančně, můžete její činnost podpořit skrze adopci zvířat a tím posílit rozpočet zahrady.

„Ještě jednou všem děkujeme za již projevenou i budoucí přízeň a věříme, že také díky vám se podaří momentální neutěšený stav našeho areálu brzy napravit,“ píše se na oficiálním facebookovém profilu Zoo Olomouc.

Autoři | Foto Facebook ZOO Olomouc

Štítky zoo, kalamita, omezení, Olomouc, zahrada, zoologická zahrada, Facebook, strom, Zoologická zahrada Olomouc, vichřice

Olomoucká zoo se zotavuje z vichřice Eberhard. Pomoci můžete i vy  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.