Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Žalobce se ohradil, že informace unikly od státního zastupitelství

Dozorující státní zástupce Radek Mezlík se ohradil proti tomu, že by informace v kauze kolem prvního místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka, Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a firmy Kapsch unikly do médií od policie či státního zastupitelství. Podle něj soudní příkazy či usnesení policie obdrželo přes 100 lidí a není v moci policie, aby zabránila poskytnutí informací od všech dotčených. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) chce požádat policejního prezidenta o prověření, zda do médií unikly odposlechy z kauzy.

"Důrazně se ohrazuji vůči nařčením, že v tomto případě došlo k úniku informací od policie či státního zastupitelství. Naopak je zřejmé, že policie v souvislosti s utajením obou kauz odvedla kvalitní práci. Citlivé údaje se podařilo dlouhou dobu utajit až do okamžiku provádění velkého počtu domovních prohlídek a zahájení trestního stíhání. V tomto okamžiku však odůvodněné soudní příkazy či usnesení policejního orgánu obdrželo více než 100 osob a není v moci policie poskytnutí informací z jejich strany zamezit," uvedl Mezlík.

PSALI JSME: Hamáček chce od policie prověření úniku informací o Faltýnkovi

Ministr vnitra Hamáček chce počátkem týdne požádat policejního prezidenta Švejdara o prověření, zda v kauze od policie unikly do médií odposlechy. Do budoucna chce zajistit, aby podobné úniky nenastaly, podle něj to komplikuje vyšetřování, řekl v neděli v pořadu Partie v televizi Prima. Švejdar ale v prohlášení na webu policie popřel, že by odposlechy unikly. V médiích se podle něj objevily jen informace z dokumentů, které dostali i obvinění či obhájci.

Autoři | Foto ANO

Štítky policie, státní zastupitelství, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Jan Hamáček, Radek Mezlík, Jaroslav Faltýnek, ČSSD, ANO 2011, Kapsch

Žalobce se ohradil, že informace unikly od státního zastupitelství  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.