Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Poslanci by mohli hlasovat o změnách v zavírání obchodů ve svátky

Sněmovna by dnes měla schvalovat nová pravidla pro soudní znalce a tlumočníky, která by měla podle vlády zkvalitnit jejich činnost. Poslanci by mohli hlasovat také o sporném poslaneckém návrhu na vynětí velkoobchodu ze zákona o omezení prodejní doby větších obchodů o vybraných svátcích.

V závěrečném čtení je i novela, díky které by vodákům nehrozil postih, pokud by pluli pod mírným vlivem alkoholu, a úprava daně z nabytí nemovitosti. Osvobozen by byl podle ní i první prodej bytu v rodinných domech, nikoli pouze v bytových domech.

K vynětí velkoobchodu ze zákona, který zavírá větší obchody o vybraných svátcích, se sešly protichůdné pozměňovací návrhy. Hospodářský výbor doporučil plénu schválit úplné zrušení zákona. Naopak nepodpořil návrhy, které by zavřely větší obchody o všech svátcích. Je ale možné, že poslanci se dnes ke schvalování této předlohy nedostanou. Přišla by na řadu v pátek, případně za týden.

Odpoledne by se zákonodárci měli zabývat předlohami v prvním čtení. Patří k nim poslanecká novela lesního zákona, která se týká boje s kůrovcem. Předkladatelé chtějí, aby ji Sněmovna schválila zrychleně. Do výboru by poslanci měli poslat sporný návrh na zákaz jízdy kamionů v levém pruhu dálnic, což v úterý před koncem jednacího dne nestihli.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky poslanecká sněmovna, svátky otevírací doba, obchod, svátek

Poslanci by mohli hlasovat o změnách v zavírání obchodů ve svátky  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.