Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasiči celou noc odklízeli následky sněhové kalamity. Některé domácnosti jsou stále bez proudu

Nejhorší situace je stále na Strakonicku a Písecku. Hasiči za sebou mají stovky výjezdů, klidnou noc ale nezažili ani energetici. Omezeno je asi 800 domácností. Komplikace jsou i na železnicích.

„V průběhu noci (od 21. hodiny do 5:30) zasahovali hasiči v Jihočeském kraji téměř u dalších 70 vícečetných událostí spojených s napadaným sněhem. Ve všech případech se jednalo o odklízení popadaných stromu. Opět nejvíce práce měli na Strakonicku (25 výjezdu) a Písecku (28 výjezdu). Celkový počet zásahů od včerejšího rána je už 250 v celém Jihočeském kraji. Z toho jich je více než stovka na Strakonicku, necelá stovka na Písecku a více než 30 na Prachaticku,“ popsala tisková mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Do terénu vyjížděli i energetici. „Na jihu Čech přibylo přes noc pět poruch na vedení vysokého napětí, takže aktuálně jich evidujeme devět, a to opět na Prachaticku a Strakonicku. V noci probíhalo vyhledávání poruch hlavně v oblasti Blatenska. Na odstranění poruch od rána pracují pohotovostní čety přímo z terénu,“ doplnila tisková mluvčí společnosti E-ON Martina Slavíková.

Komplikace jsou i na železničních tratích. V úseku Vráž u Písku – Čížová a Písek město – Záhoří je na kolejích spadlý strom. Na těchto tratích jsou vlaky nahrazeny autobusovou dopravou. 

Autoři | Foto E-ON

Štítky kalamita, hasiči, energetici, sníh, popadané stromy, okres Strakonice, okres Písek, Jihočeský kraj, okres Prachatice, Česko, Písek

Hasiči celou noc odklízeli následky sněhové kalamity. Některé domácnosti jsou stále bez proudu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.