Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Nejvíce sněhu napadlo na Šumavě, v Praze byla bouřka

Od dnešního rána nejvíce nasněžilo na Šumavě, kde připadlo zatím 20 centimetrů sněhu, v jižních Čechách či v jižněji položených částech Středočeského kraje deset až 15 centimetrů sněhu, řekl dopoledne Josef Hanzlík z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Husté sněžení zasáhlo i další české kraje. Nad Prahou mohli lidé ráno pozorovat bouřku.

Výstraha na silné sněžení platí pro Čechy až do večera, sněhu tak ještě může přibýt. Odpoledne už podle Hanzlíka nebude sněžit tak hustě jako dopoledne a přesune se na východ republiky, kde během noci může připadnout čtyři až 12 centimetrů sněhu.

Nad Prahou a jihozápadně od hlavního města zaznamenali amatérští pozorovatelé i meteorologové bouřku. Ačkoliv jsou bouřky typické pro horké letní dny, ani v zimě nejsou úplně výjimečné. "Objevily se bleskové výboje, zahřmělo se. To se v zimě stává, pokud je výrazný kontrast u front, jako se to stalo nyní. V sobotu bylo na Moravě až ke 14 stupňům, v Čechách bylo minus jedna. Při takových situacích se může bouřka objevit i v zimě," uvedl Hanzlík.

Autoři | Foto Silnice LK

Štítky sníh, počasí, sjízdnost, bouřka, Praha, Šumava, Český hydrometeorologický ústav, Josef Hanzlík, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Česko, Morava

Nejvíce sněhu napadlo na Šumavě, v Praze byla bouřka  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.