Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Soud vynese rozsudek ve sporu o autorství loga hodinek Prim

Krajský soud v Hradci Králové by měl dnes odpoledne vynést rozsudek ve sporu o autorství loga hodinek Prim. U soudu proti sobě stojí firmy Elton hodinářská z Nového Města nad Metují a MPM-Quality z Frýdku-Místku, které o značku Prim vedou dlouholetý spor.

U hradeckého soudu se dědici výtvarníka Jiřího Rathouského domáhají uznání autorství loga Prim pro Rathouského. Zároveň u soudu žádají to, aby Elton hodinářská nesměla logo užívat. Na straně žaloby jako vedlejší účastník u soudu stojí i firma MPM-Quality, která s dědici Rathouského na užívání loga v roce 2014 uzavřela licenční smlouvu. Elton hodinářská žalobu odmítá. Tvrdí, že autorem loga Prim z roku 1969 je bývalý zaměstnanec Eltonu Josef Žid.

Mezi MPM-Quality a Elton hodinářskou pokračuje u různých soudů a institucí přes 20 různých řízení. Obě firmy své hodinky logem Prim označují a prodávají. Elton hodinářská je pokračovatelkou více než šedesátileté výroby hodinek v Novém Městě. Společnost MPM-Quality vznikla v roce 1993 a své hodinky Prim uvedla na trh v roce 2001.

Problémy kolem známky Prim mají svůj původ v době privatizace v 90. letech, kdy byly ochranné známky Prim v držení podniku Chronotechna. Právní nástupce Chronotechny, společnost Eutech, pak v roce 2001 ochrannou známku prodala firmě MPM-Quality. Následně začala série žalob a sporů.

Autoři | Foto Prim

Štítky soud, rozsudek, PRIM, hodinky, logo, Elton, Jiří Rathouský, Nové Město nad Metují, Krajský soud v Hradci Králové, žaloba, Frýdek-Místek

Soud vynese rozsudek ve sporu o autorství loga hodinek Prim  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.