Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Spor o 115 neproplacených hodin skončil až u soudu

Pracovnici na dohodou o provedení práce odmítla zaměstnavatelka zaplatit za poslední odpracovaný měsíc s odůvodněním, že jí opustila v hlavní sezoně. Celá záležitost nakonec skončila až u soudu, který rozhodl ve prospěch zaměstnankyně a zaměstnavatelka tak mimo mzdu musela zaplatit i úroky z prodlení a náhrady nákladů.

Paní Kateřina Žárská z Hukvald byla zaměstnána v pražské pizzerii jako pomocná kuchařka dle dohody o provedení práce ze dne 15. 5. 2016. Z osobních důvodů se však po měsíci musela neodkladně odstěhovat na druhou stranu republiky zpět k rodnému městu, a tudíž ukončit se zaměstnavatelkou dohodu.

Tak se také stalo, zaměstnavatelka jí ovšem nevyplatila mzdu za příslušný měsíc červen. Dle slov klientky nebyla jediným případem, mzdu zaměstnavatelka odmítla vyplatit i ostatním bývalým kolegům, kteří výkon práce ukončili stejným způsobem, tedy předčasně. Majitelka pizzerie argumentoval tím, že jí způsobili škodu, když náhle odešli v hlavní sezoně.

Zaměstnavatelka paní Kateřině nezaplatila za 115 odpracovaných hodin. Nebylo to málo, proto se rozhodla jednat. Nejprve se paní Kateřina snažila s majitelkou pizzerie domluvit pomocí e-mailu, avšak neúspěšně. Rozhodla se proto obrátit na právníka z Vaše nároky.cz.

Právník, který se případem paní Kateřiny začal zabývat, uznal její nárok za oprávněný a zaměstnavatelce zaslal předžalobní výzvu k uhrazení částky 8 625 Kč, která odpovídala dlužné mzdě. Majitelka pizzerie však na výzvu nereagoval a právník proto předal na konci roku 2016 případ k soudu.

Soud trval téměř dva roky, nakonec však rozhodl ve prospěch žalobkyně, tedy paní Kateřiny Žárské. Té zaměstnavatelka nakonec musela vyplatit nejen dlužnou částku i s úroky z prodlení v celkové výši 10 135 Kč, ale i náhrady nákladů za soudní řízení.

Tisková zpráva

Štítky soud, zaměstnání, mzda, Hukvaldy

Spor o 115 neproplacených hodin skončil až u soudu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.