Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V Tvrdíkově Smíšené česko – čínské obchodní komoře se rozdávají výpovědi

Česko-čínským obchodním vztahům se nedaří tak, jak by si mnozí zainteresovaní přáli. Jak známo, nezadařilo se ani společnosti CEFC, která v tuzemsku divoce expandovala tak, až její šéf Jie Ťien-ming skončil za mřížemi kdesi v Číně a aktiva firmy v ČR musela přebrat čínská státní firma CITIC

Důsledky pocítila i Smíšená česko – čínská komora vzájemné spolupráce. Podle informací HlídacíPes.org se zde před Vánoci rozdávají výpovědi.

Některé informace dokonce tvrdily, že se by se měla ukončit činnost celé komory. To ale zdroje zevnitř – pod podmínkou anonymity – na dotaz HlídacíPes.org vyloučily: „Činnost určitě nekončí, dochází ale k určitým organizačním změnám a bohužel i k odchodu pracovníků.“

Důvodem jsou jednak úsporná opatření plus fakt, že „stále nejsou uzavřeny a dořešeny všechny právní a technické náležitosti převzetí akvizic CEFC“.

Kdo přesně odchází a v jakém počtu není jasné. Pravděpodobně jde převážně o obslužný personál a nejznámější jména z vedení komory jako Jaroslav Tvrdík, Jan Birke nebo Štefan Füle v čele organizace zřejmě zůstávají.

HlídacíPes.org oslovil vedení komory i oficiální cestou. Pokud na dotazy odpoví, reakci doplníme.

Mezi členy komory patří řada předních tuzemských firem. Mezi nimi Škoda Auto, J&T banka, PPF nebo ČEZ.

Smíšená česko-čínská komora má i blízko k prezidentu Miloši Zemanovi. V reprezentačních prostorách Pražského hradu pravidelně organizuje Čínské investiční fórum.

Prezident komory Jaroslav Tvrdík patří i mezi prezidentovi poradce. Na přání Miloše Zemana například letos v březnu vyrazil spolu s kancléřem Vratislavem Mynářem do Číny pátrat po osudu dnes již bývalého ředitele CEFC (a stále čestného poradce prezidenta) Jie Ťien-minga.

Letos na konci listopadu členové komory doprovázeli prezidenta Zemana i na jeho oficiální návštěvě Číny. Mimo jiné na veletrh China International Import Expo v Šanghaji.

Štítky Hlídací pes, Čína, CEFC, Jaroslav Tvrdík, CEFC China Energy Company Limited, Jie Ťien-ming, CITIC Group, Česko, Miloš Zeman, Vánoce, Štefan Füle, Jan Birke

V Tvrdíkově Smíšené česko – čínské obchodní komoře se rozdávají výpovědi  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.