Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Na Příbramsku havaroval vrtulník záchranářů, nikdo se nezranil

, aktualizováno 15. prosince 2018, 10:08

Ve Staré Huti nedaleko Dobříše na Příbramsku dnes před 5:00 ráno havaroval vrtulník záchranářů. Nikdo se nezranil. Stroj je značně poškozen. Nehoda se stala při přistání na místním fotbalovém hřišti, vrtulník letěl k vážně zraněnému pacientovi, na palubě byla v době nehody pouze posádka.

"Pilot z dosud nezjištěných příčin zavadil vrtulí o kovovou konstrukci na fotbalovém hřišti, kde přistával, a došlo k poškození vrtulníku," řekla mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová. Vrtulník podle ní pochází ze základny na letišti v pražské Ruzyni. Výše škody bude určena v následujících dnech. "Příčiny havárie jsou předmětem vyšetřování," dodala Kropáčová.

Podle mluvčí záchranné služby Petry Effenbergerové letěl vrtulník k těžce zraněnému muži, kterého srazil vlak. Muž přišel o nohu, měl vážně poraněnou hlavu a byl v hlubokém bezvědomí. "Byla u něj zahájena intenzivní lékařská péče, byly mu zajištěny dýchací cesty, muž byl připojen k umělé plicní ventilaci a vzhledem k okolnostem byl transportován pozemní cestou do motolské nemocnice," řekla Effenbergerová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, záchranná služba, vrtulník, nehoda, okres Příbram, Stará Huť, Dobříš, Policejní prezidium České republiky, Ruzyně, Fakultní nemocnice v Motole

Na Příbramsku havaroval vrtulník záchranářů, nikdo se nezranil  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.