Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Policie se zatím bez odezvy pokouší kontaktovat Babiše mladšího

Policie se pokouší o navázání přímého kontaktu s Andrejem Babišem mladším poté, co napsal e-mail serveru Seznam Zprávy, kde žádal o kontakt s vyšetřovateli svého údajného únosu. Snaha je zatím bez odezvy, uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel pražské policie Jan Ptáček. Když se letos dříve policie zabývala údajným únosem syna premiéra Andreje Babiše (ANO), nezjistila skutečnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin, dodal.

Na základě reportáže Seznamu, kde Babiš mladší tvrdil, že byl unesen na Krym, zahájila policie v téže věci znovu úkony trestního řízení. "Pro podezření ze spáchání trestného činu zavlečení," uvedl Ptáček.

Policie intenzivně pracuje na prověření nových informací, mezi které patří i e-mail, kde Babiš mladší usiluje o kontakt s policií, dodal. "Od včerejška (čtvrtka) se pokoušíme o navázání přímého kontaktu s pisatelem, čímž by mohlo dojít k upřesnění celé řady informací. Podle aktuálních informací je tento kontakt do současné doby zatím bez odezvy," uvedl Ptáček.

Údajný únos Babišova syna policie už dříve řešila, případ ale odložila. Po zveřejnění reportáže ho začala znovu prověřovat. Babišův syn Andrej v e-mailu podle Seznam Zprávy uvedl, že si přeje být v kontaktu s vyšetřovateli, kteří případ řeší, policie pak na twitteru oznámila, že informace z e-mailu ověřuje, je v kontaktu se státním zastupitelstvím a je připravena provést s autorem e-mailu "neodkladné úkony dle zákona".

Autoři | Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky Andrej Babiš, Krym, ANO, Čapí hnízdo, Seznam Zprávy, Protopopov, Policie ČR, policie, Andrej Babiš ml., únos, ANO 2011, Seznam.cz, Twitter

Policie se zatím bez odezvy pokouší kontaktovat Babiše mladšího  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.