Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Airbnb doménou kreativců? Statistika hovoří jasně

Z nových údajů, které zveřejňila společnost Airbnb, vyplývá, že téměř sedmina hostitelů Airbnb v České republice pracuje v kreativním a kulturním průmyslu. To je zhruba 1600 poskytovatelů ubytování.

Pro tvůrčí profesionály v kreativním průmyslu, kteří potřebují zajistit svůj příjem i po dobu mezi jednotlivými projekty, může sdílení bytu či domu představovat důležitou finanční pomoc a stabilizaci.

Například Lucie je výtvarnou umělkyní. Hosty ve svém studiu nejprve uvede do základu malování za pomocí techniky starých mistrů.  Poté hosté dostanou prostor pro využití své fantazie a vytváří tak dílo, které reflektuje jejich autentické pocity a vášeň. “Svým hostům ráda doporučuji kvalitní podniky svých přátel, kam sama chodím a kde jsou lokální produkty a hlavně kvalitní a důvěryhodné zdroje. Obchody pracující s myšlenkou recyklace a slowfashion. U jídla obvykle doporučuji českou kuchyni, kde mají dobré pivo a kvalitní typické české jídlo,“ říká Lucie Skřivánková.

Naopak David, nezávislý konzultant pro umění a absolvent Sothebyova uměleckého institutu, nabízí svým hostům pohled insiderů na dílo sběratele umění. Hosté se tak mohou naučit, jak rozpoznat slibné vznikající umělce v raných fázích své kariéry.

V loňském roce 79 procent hostitelů Airbnb v Česku doporučilo svým hostům navštívit či využít kulturní instituce. “S téměř dvěma sty tisíci osob v České republice, pracujícími v tvůrčím a kulturním průmyslu, není překvapením, že i mezi českými hostiteli na Airbnb působí mnoho osob v tvůrčích povoláních. Jsme hrdí na podporu, kterou Airbnb poskytuje zprostředkováním potřebných příjmů tisíců tvůrčích hostitelů po celé České republice a současně pomáhat propagovat místní kulturu a umění, což vede k rozvoji živé a inkluzivní ekonomiky ve městech po celém světě,“ říká Hadi Moussa, generální ředitel Airbnb pro střední a východní Evropu.

Foto Airbnb

Štítky Airbnb, Česko, průmysl, umění

Airbnb doménou kreativců? Statistika hovoří jasně  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.