Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Císařská louka svítí do dáli díky nové loděnici

Jižní cíp Císařské louky na pražském Smíchově se koncem loňského roku změnil k nepoznání. Na jeho konci vyrostla hala sloužící české veslařské reprezentaci. Dům, který září do dáli žlutobílou kombinací, vznikl podle vítězného návrhu ateliéru M1.

Jelikož se stavba nachází v zátopové oblasti, kde nemohou vznikat nové budovy, došlo k rekonstrukci stávající budovy z roku 1997. „Cílem našeho projektu bylo vytvoření kompaktní, funkční, trvanlivé, jednoduché a zároveň svěží stavby. Poetické prostředí periférie okolo výpadovky, krásný a neorganizovaný mix různých staveb a funkcí v okolí, pozitivní energie, šířící se z vodní plochy i z veslařů a kanoistů, to vše se propsalo do výrazu stavby,“ řekl po otevření stavby architekt Pavel Joba. Právě jeho rukopis stavba nese. „Bylo by skvělé, kdyby žlutá loděnice, která probleskne za benzínovou pumpou při jízdě po Strakonické zaujala kluky nebo holky leštící mobily na zadních sedadlech aut a kdyby alespoň nepatrně přispěla k popularizaci tohoto těžkého, ale krásného sportu,“ uzavřel.

Ve zrekonstruovaném zázemí kanoistů a veslařů Dukly, tvořících jádro reprezentace ČR, najdete vše pro celodenní vícefázový trénink na suchu i na vodě. Stavba obsahuje posilovnu, trenažérovnu, masérnu s regenerací, hydromasáží a saunou, šatny sportovců, zázemí trenérů, odpočívárny, studijní místnost, provozní zázemí, jídelnu a sklad lodí. V loděnici se denně pohybuje v různých fázích tréninku až 100 sportovců. 

Foto army.cz

Štítky Císařská louka, loděnice, Dukla, Praha, Smíchov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Císařská louka svítí do dáli díky nové loděnici  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.