Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V Egyptě zemřel český turista napadený žralokem

V egyptském letovisku Marsá Alam v pátek zemřel český turista, kterého napadl žralok. Okolnosti neštěstí vyšetřuje egyptská policie.

"My jsme dostali informaci, že zemřel na zranění, která byla následkem útoku žraloka," řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Muž byl v Egyptě na dovolené s cestovní kanceláří Exim Tours. Její mluvčí Stanislav Zíma uvedl, že neštěstí se stalo kolem 15:00 SELČ. "Napadl ho pravděpodobně žralok v hlubší vodě pod molem," sdělil Zíma. Dodal, že za dvacet let praxe v cestovním ruchu podobný případ nezažil.

Rodina zesnulého podle Zímy odmítla pomoc psychologa. "Rodina projevila přání vrátit se co nejdříve do vlasti," uvedl mluvčí Exim Tours.

Neštěstí vyšetřují egyptské úřady. Ty v pátek podle Zímy zadržely poblíž místa neštěstí obchodní loď s dobytkem, jejíž posádka je podezřelá, že přes zákaz házela uhynulá zvířata do moře.

Podle serveru Echo24 je obětí žraločího útoku údajně 41letý muž, který byl v Egyptě na dovolené s manželkou a dětmi. Egypt patří k oblíbeným cílům českých turistů.

Letos v březnu zemřel v nemocnici v egyptském letovisku Hurgada Čech na selhání srdce. Loni byla rovněž v Hurgadě pobodána česká turistka, která později zemřela. Vyšetřování její smrti stále není uzavřeno.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Egypt, turista, smrt, žralok, žraloci, Marsa Alam, EXIM TOURS, Česko, Echo24

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Egyptě zemřel český turista napadený žralokem  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.