Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Chuligáni z Letné nejspíš budou litovat. Za vběhnutí na trávník jim hrozí pokuty i konec fandění

Fotbalová Sparta připravuje postup proti výtržníkům, kteří vstupem na hrací plochu a agresivním chováním přerušili utkání 2. předkola Evropské ligy proti Spartaku Subotica. Klub využije všech nástrojů, které má pro podobný případ k dispozici. Záznamy z kamerového systému byly také ihned po ukončení zápasu předány Policii ČR.

Po ztotožnění osob bude klub postupovat v rámci svého návštěvního řádu, který umožňuje klubu uložení pokuty či vymáhání vzniklé škody. Ta může klubu vzniknout také na základě uložení trestu ze strany UEFA. A trest nejspíš nebude zrovna malý. Protože kvůli problémovým divákům klub z Letné opakovaně pykal, můžeme předpokládat, že UEFA zvolí nekompromisní postup. Možné jsou pokuty i zavřené tribuny.

Návštěvní řád umožňuje klubu udělit také zákazy vstupu. A to jak na dobu určitou, tak i natrvalo. Možnost udělit výtržníkům zákaz vstupu na fotbalové stadiony mají také soudy, nebo správní orgány.

Další podrobnosti připravujeme

Foto Česká televize

Štítky Praha, Sparta, chuligáni, fanoušci, UEFA, fotbal, Letná, Evropská liga UEFA, AC Sparta Praha, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chuligáni z Letné nejspíš budou litovat. Za vběhnutí na trávník jim hrozí pokuty i konec fandění  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.