Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Hnutí Občané pro Budějovice půjde do komunálních voleb bez Thomy. Bývalý primátor odstoupil

Lídr hnutí Občané pro Budějovice Juraj Thoma nebude v podzimních komunálních volbách usilovat o post primátora Českých Budějovic. Z kandidátky hnutí odešel.

Juraj Thoma měl být jedničkou na kandidátce hnutí Občané pro Budějovice. Z té ale náhle odchází. Podle informací ČTK v pondělí 23. července oznámil, že z osobních důvodů z kandidátky odstupuje. Důvod jeho odchodu zjišťujeme.

Novým lídrem strany se v tuto chvíli stal krajský a městský zastupitel Ivo Moravec. „Odchod Juraje Thomy mě velice mrzí a považuji to za obrovskou ztrátu, nicméně on se tak rozhodl a to musíme respektovat. Na důvod, proč odchází se ale zeptejte jeho,“ řekl Drbně Ivo Moravec. „Za prací Juraje Thomy i jeho čistým štítem jsme vždy stáli a nebudeme na tom nic měnit ani po jeho pondělním rozhodnutí. Občané pro Budějovice nikdy nebyli hnutím jednoho člověka, naše práce pro město i na kampani pro nadcházející komunální volby pokračuje dál. Máme kandidátku plnou odborníků napříč obory, mladých lidí i zkušených politiků. Máme silný program pro toto město a budeme dělat vše pro jeho prosazení,“ dodal.

„Vím to asi půl hodiny, nic k tomu zatím říci nemohu. Myslím, že se k tomu ostatní členové hnutí Občané pro Budějovice vyjádří během dne,“ řekl do telefonu Mirek Vodák, který je také na kandidátce hnutí.

Mluvčí hnutí Milan Brabec potvrdil slova Iva Moravce. „Je to jeho osobní rozhodnutí a nám nezbývá než ho respektovat,“ reagoval na situaci. Podle něj je ale i tak hnutí na komunální volby připraveno. „Máme hotový program, máme hotovou kandidátku, odchod jednoho člověka nás nemůže ovlivnit. I když považuji Juraje Thomu za člověka, který do politiky patří,“ uzavřel.

Hnutí Občané pro Budějovice vzniklo v roce 2010. Na jeho vzniku se podíleli bývalí členové ODS z okolí Juraje Thomy, ale i osobnosti z veřejného života.

Odchod Juraje Thomy přitom nepřekvapil jen členy hnutí. „Tato informace mě velmi zaskočila, protože Juraj Thoma je velmi ambiciózní člověk a hnutí ztráta takové osobnosti určitě zasáhne. Musí k tomu mít nějaké vážné důvody,“ reagoval Ivan Nadberežný z KSČM.

Martin Kuba z ODS se k situaci vyjadřovat nechtěl. „Je to situace, kterou zatím stále sleduji, ale nechci se k ní teď více vyjadřovat,“ řekl.

Autoři

Štítky Juraj Thoma, HOPB, kandidátka, odchod, politika, Občané pro Budějovice, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, České Budějovice, Ivo Moravec, ODS, Martin Kuba, KSČM, primátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hnutí Občané pro Budějovice půjde do komunálních voleb bez Thomy. Bývalý primátor odstoupil  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.