Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kazašský krasobruslař Ten zemřel po přepadení na ulici. Pobodala ho dvojice mužů

Kazašský krasobruslař Denis Ten přišel v 25 letech o život. Bronzového medailistu z olympijských her 2014 a vicemistra světa z roku 2013 pobodali na ulici v Almaty dva muži, krasobruslař pak v nemocnici kvůli velké ztrátě krve zemřel.

Jeden z nepopulárnějších sportovců Kazachstánu se podle médií dostal s muži do konfliktu poté, co je přistihl při pokusu poničit mu auto. Při napadení utrpěl hluboké rány. Nůž zasáhl i stehenní tepnu a krasobruslař ztratil tři litry krve. V nemocnici podstoupil urgentní operaci a tři hodiny bojoval o život, nakonec ale zraněním podlehl.

Ten, jenž má ve sbírce i bronz z mistrovství světa 2015, byl rovněž tváří kazašské kandidatury na zimní olympijské hry 2022. Při hlasování MOV v roce 2015 dostal ale před Almaty přednost konkurenční projekt Pekingu. V loňském roce vyhrál Ten zimní univerziádu, v poslední době ho ale pronásledovala zranění. Na letošních OH v Pchjongčchangu obsadil až 27. místo.

Předseda MOV Thomas Bach byl zprávou o Tenově úmrtí šokován. "Denis Ten byl skvělý sportovec. Byl to srdečný člověk a šarmantní muž. Je to obrovská tragédie, že jsme ho v tak mladém věku ztratili," uvedl Bach na oficiálním facebookovém profilu MOV.

Autoři | Foto ISU Figure Skating

Štítky ISU Figure Skating, krasobruslení, krimi, přepadení, Denis Ten, krasobruslař, olympijské hry, Děnis Jurjevič Ten, Almaty, Thomas Bach, Zimní olympijské hry 2022, Kazachstán, Peking, Pchjongčchang

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kazašský krasobruslař Ten zemřel po přepadení na ulici. Pobodala ho dvojice mužů  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.