Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

FOTO: Myší trus a nepořádek. Veterináři zavřeli asijské bistro v Géčku

Veterináři uzavřeli fast food v nákupním centru Géčko v Liberci specializovaný na asijskou kuchyni. Při kontrole objevili větší množství myšího trusu a nečistot. Provozovatel nyní musí dát vše do pořádku, jinak mu hrozí deset milionů pokuta.

Veterináři závažné problémy s dodržováním hygienických pravidel zjistili při kontrole vietnamského fast foodu v pátek 29. června. „Inspektoři objevili na zařízeních, podlaze i v těžko přístupných místech větší množství myšího trusu a nečistot, což pochopitelně odporuje hygienickým náležitostem, které musí takováto provozovna striktně splňovat," uvedl mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

Na místě veterináři kvůli pochybením zajistili 12 kilogramů rozmraženého drůbežího masa a deset kilogramů rozmražených kachen. „Tyto živočišné produkty budou neškodně odstraněné v asanační podniku na náklady kontrolovaného," řekl mluvčí inspekce.

Provozovateli rychlého občerstvení byla podle něj nařízena deratizace, úklid a sanitace provozovny. „Za uvedené prohřešky hrozí kontrolovanému pokuta ve výši až deset milionů korun," dodal.

Provozovatel fast foodu má prostory v nákupním centru pronajaté a na odstranění zjištěných pochybení pracuje. „Přistupuje k tomu aktivně," uvedl zástupce nákupního centra Roman Šebl.

Nájemce mu také řekl, že deratizaci i před nálezem myšího trusu prováděl v intervalech, jak stanovují předpisy.

V Liberci nechali veterináři kvůli myšímu trusu a dalšímu nepořádku letos v únoru dočasně uzavřít také výrobnu masných produktů v liberecké čtvrti Ruprechtice. Myší trus a další výrobně technologické závady byly loni na podzim důvodem k uzavření výrobny kebabu v Dolní Suché u Hrádku nad Nisou na Liberecku. Zároveň tehdy veterináři nařídila likvidaci 848 kilogramů rozpracované suroviny.

Autoři | Foto SVS

Štítky Géčko, bistro, nepořádek, myší trus, G.cz, rychlé občerstvení, obchodní centrum, Liberec, veterinární lékař, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Myší trus a nepořádek. Veterináři zavřeli asijské bistro v Géčku  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.