Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Vyřídit si nový řidičák přišlo za dopoledne přes šest tisíc lidí, více než je denní průměr

Nový řidičský průkaz si přišlo během dopoledne vyřídit 6328 lidí na všech 206 úřadech obcí s rozšířenou působností, což je o 1 328 lidí více než je denní průměr podaných žádostí. První den je možnost vyřídit si řidičský průkaz, paměťovou kartu do digitálního tachografu nebo průkaz profesní způsobilosti řidiče kdekoliv a bez papírové fotky.

Aktualizovaný centrální registr řidičů funguje bez výpadků, úředníci stahují fotografie řidičů z dostupných registrů nebo žadatele na místě vyfotí. Nejvíce lidí přišlo během tří dopoledních hodin na registr řidičů v Praze, kde podalo žádost 405 řidičů, 94 lidí přišlo na brněnský úřad, v Plzni odbavili 82 žádostí. Nový systém prošel testem během víkendu, případné technické chyby řeší technická podpora s jednotlivými obcemi.

Od července je možné vyřídit klíčové záležitosti spojené s řidičskými průkazy na nejbližším úřadě obce s rozšířenou působností. Platí zásada: kde si o vydání či změnu dokladu zažádám, tam si průkaz také vyzvednu. Seznam všech úřadů obcí s rozšířenou působností je v interaktivní mapě Ministerstva dopravy.

Výměna řidičského průkazu za nový v případě, že končí doba jeho platnosti, je i nadále zdarma. Poplatek za vydání nového průkazu se zvýšil z původních 50 na 200 korun. Zvýšil se také poplatek za zrychlené vydání průkazu do pěti pracovních dní z 500 na 700 korun.

Foto MDČR | Zdroj MDČR

Štítky ministerstvo dopravy, řidičské průkazy, doprava, řidič, řidičský průkaz, Praha, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyřídit si nový řidičák přišlo za dopoledne přes šest tisíc lidí, více než je denní průměr  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.