Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Premiér Babiš dnes uvede do úřadu ministry práce a spravedlnosti

Premiér Andrej Babiš dnes po příletu z evropského summitu uvede do úřadu ministry práce a sociálních věcí a spravedlnosti. Funkce ministra práce a sociálních věcí se ujme Petr Krčál (ČSSD), který ve funkci vystřídá Jaroslavu Němcovou (ANO). Taťána Malá (ANO) nahradí dosavadního ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (za ANO). Druhou vládu premiéra Babiše jmenoval prezident Miloš Zeman ve středu ráno.

Krčála by měl Babiš jmenovat v 16:30. Ministrem práce se mohl stát už ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD), z osobních důvodů tehdy nominaci odmítl. Resort pak vedla jeho stranická kolegyně Michaela Marksová, jíž po nějakou dobu dělal Krčál politického náměstka.

Malou jmenuje premiér v 17:20. Kandidátku kritizují opoziční Piráti, ODS a TOP 09. Připomínají zejména výrok Malé o tom, že by se trestní stíhání premiéra Babiše mohlo odložit do doby, než skončí volební období. Malá ke kritice řekla, že se bude opozici snažit prací přesvědčit o tom, že se mýlí. Sociální demokraté i někteří další v souvislosti s možným vládním angažmá Malé poukazovali na to, že kvůli obchodování partnera v oblasti insolvencí bude ve střetu zájmů. Malá to odmítá.

Autoři

Štítky Andrej Babiš, Petr Krčál, Taťána Malá, ANO 2011, ČSSD, Miloš Zeman, Robert Pelikán, Jaroslava Němcová, Bohuslav Sobotka, Michaela Marksová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiér Babiš dnes uvede do úřadu ministry práce a spravedlnosti  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.