Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Řidič z Rumunska zakrýval na dálnici D1 registrační značku speciální černou roletkou

Kuriózní případ museli v neděli 24. června řešit policisté z Dálničního oddělení Velký Beranov. Jeden z řidičů si během jízdy zakrýval svou registrační značku. A použil k tomu speciální černou roletku.

K události došlo krátce po 14. hodině. Policisty na 132. Kilometru ve směru na Brno předjelo osobní auto Toyota Avensis opatřené českou registrační značkou, která byla ale zakryta.

„Policisté předmětné vozidlo předepsaným způsobem zastavili na 134. kilometru dálnice D1. Mezitím se ale zase registrační značka záhadně objevila a byla čitelná. Řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Při kontrole policisté zjistili, že vozidlo řídí čtyřiadvacetiletý cizinec -  státní příslušník Rumunska. Důkladnou kontrolou vozidla policisté zjistili, že na vozidle lze zakrývat obě registrační značky, a to speciální černou roletkou, kterou řidič ovládal pomocí dálkového ovládání zevnitř vozidla,“ popisuje Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Protože se tohoto přestupku dopustil cizí státní příslušník, který by se mohl vyhýbat správnímu řízení, tak policisté rozhodli o uložení kauce ve výši 7 500 korun, kterou řidič na místě zaplatil.

Jak uvedl David Jirák, vedoucí dálničního oddělení Velký Beranov, s podobným zařízením, které by tímto způsobem zakrývalo registrační značku, se v rámci své služby dosud nesetkal. „V rámci silničních kontrol objevujeme občas různá zařízení, a to především u řidičů kamionů, kteří se snaží neoprávněně manipulovat s tachografem, ale u řidičů osobních vozidel jsme se s podobným zařízením zatím nesetkali,“ doplnil.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky dálnice, D1, registrační značka, roletka, kontrola, přestupek, SPZ, Rumunsko, Dálnice D1, Velký Beranov, Brno, Toyota Avensis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič z Rumunska zakrýval na dálnici D1 registrační značku speciální černou roletkou  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.