Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 2. června 2024  |  Svátek má Jarmil
Bez reklam

Filmový festival se stěhuje do Karlových Varů, začne už v pátek

Organizátoři Mezinárodního filmového festivalu se dnes začali přesouvat z Prahy do Karlových Varů, dějiště festivalu. Lázeňské město se už převléklo do festivalových kulis. Letošní 53. ročník začne v pátek a dnes během několika minut si zájemci zaregistrovali v internetovém předprodeji, do kterého festival dává deset procent vstupenek na všechna veřejná představení, první lístky na filmové projekce.

"Rezervace proběhla bez problémů a všechny nabízené vstupenky byly zarezervovány během pěti minut," řekla mluvčí festivalu Uljana Donátová.

Téměř hotovy jsou úpravy hotelu Thermal, který je každoročně srdcem festivalu. Billboardy s upoutávkami na soutěžní filmy visí také na konstrukcích v korytě řeky Teplé.

Vedle samotného festivalového dění se pro tisíce návštěvníků připravují i doprovodné akce nebo zvláštní vlakové spoje, které letos budou jezdit do porcelánky Thun 1794. Trasu "Za holkami z porcelánu" bude tentokrát obsluhovat místo historické Singrovky moderní souprava RegioShark, což bude znamenat nižší jízdné pro návštěvníky, tak i větší kapacitu festivalového vlaku. "Pojedou i zvláštní spoje do Kyselky. Kvůli výluce ale budou vyjíždět z Horního nádraží a do Ostrova pojedou autobusy a z Ostrova pak historický vlak," doplnil vedoucí Regionálního obchodního centra Českých drah Vladimír Omelka.

Přímo v Karlových Varech budou opět jezdit festivalové linky MHD, které provozuje zdarma Dopravní podnik Karlovy Vary. Tři linky slouží hlavně k dopravě návštěvníků ze stanového městečka nebo kempů do centra města a pro rychlý přesun mezi kiny.

Neodmyslitelně patří k festivalu také doprava kolech, jejichž půjčovny budou opět u stanového městečka v areálu Rolava a u hotelech Thermal a Pupp.

Autoři | Foto město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, festival, film, filmový festival, Praha, vstupenka, Hotel Thermal, lázně, představení, Thun 1794, Ostrov, Motorová jednotka 844, Teplá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmový festival se stěhuje do Karlových Varů, začne už v pátek  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.