Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Jiří Drahoš hodlá kandidovat do Senátu s podporou čtyř stran

Neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Drahoš bude usilovat o post senátora v podzimních volbách. Kandidovat bude v Praze 4 s podporou TOP 09, lidovců, hnutí STAN a Strany zelených.

„Kandidaturu do Senátu beru jako součást aktivit spolku Společně pro Česko, který jsem před časem založil. Musím říci, že jsem si nikdy nemyslel, že zhruba 25 let po vzniku republiky bude ta část ústavy, kde se mluví o dvoukomorovém parlamentu, nabývat takové důležitosti. V dnešní době chápu senát jako pojistku demokracie,“ shrnul na dnešní tiskové konferenci Jiří Drahoš.

Drahoš počátkem roku založil spolek Společně pro Česko, s jehož pomocí plánuje nabízet řešení důležitých témat. Uvedl, že je člověkem jednoznačně stojícím za prozápadními a liberálními hodnotami. Věnovat by se v Senátu chtěl tématu celoživotního vzdělávání, zaměřil by se přitom na zvyšování mediální a finanční gramotnosti veřejnosti. „Nemyslím jen klasické školní vzdělávání, ale od rodiny až po seniory. Na vlastní kůži jsme si zažil nevalnou mediální gramotnost ve společnosti. Potýkáme se také horší finanční gramotností,“ dodal.

Do Senátu hodlají kandidovat také další neúspěšní kandidáti na úřad prezidenta. Svou kandidaturu oznámil také diplomat Pavel Fišer i Marek Hilšer.

Foto Facebook/Jiří Drahoš

Štítky Jiří Drahoš, senát, kandidatura, Senát Parlamentu ČR, TOP 09, Strana zelených, Starostové a nezávislí, Praha, Česko, Parlament České republiky, Marek Hilšer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Drahoš hodlá kandidovat do Senátu s podporou čtyř stran  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.